Строежът на метрото променя маршрутите на трамваи

Ограничението е за кръстовището на бул.„Цар Борис“ III” и “Гоце Делчев”

Промяната в движението на мотрисите се въвежда утре

Трамваи с номера 4 и 5 спират да се движат през кръстовището на булевардите “Цар Борис III” и “Гоце Делчев” заради строежа на 14-ата спирка от третия лъч на метрото. Промяната в движението на железниците на градския транспорт се въвежда от утре и ще трае 8 дни - до 1 юни. През това време техните маршрути са променени.

Трамвайна линия №4 ще се движи до кв. „Орландовци” по маршрут през бул. “Христо Ботев”, като минава през площад “Възраждане” и ул. “Алабин”. Мотриса №5 ще се движи само от трамвайно ухо “Бъкстон” до кв. “Княжево”

В момента участъците от бул. „Гоце Делчев“ към бул. „Цар Борис III“ и от ул. „Житница“ към бул. „Цар Борис III“ са затворени и за леки автомобили. От Столичната община са осигурили обходен маршрут по съседните квартални улици, където да преминават шофьорите.

Строителството на метрото блокира движението и по друг ключов столичен булевард - „Патриарх Евтимий“, в участъците между бул. „Васил Левски“ и ул. „Хан Крум“, както и между бул. „Витоша“ и „Княз Борис I“. За да се избегнат големи задръствания, трафикът по бул „Васил Левски“ става в две ленти. Двупосочно е и движението в тунела под НДК.

Ремонт затваря за половин месец и източното платно на улица „Монтевидео“ в кв. „Овча купел“, в частта между ул. 763 и бул. "Президент Линкълн".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини