Червен триумф на "Васил Левски", ЦСКА продължава да пише история пред очите на Камата

ЦСКА победи "Монтана" с 1:0 в мач-финал за Купата на България на националния стадион "Васил Левски". В ложата на официалните гости присъстваха Христо Стоичков и Кубрат Пулев. Отборът воден от Христо Янев влезе в историята, след като стана първият третодивизионен отбор, който печели турнира за Купата на България по футбол.

В първите десет минути от мача нито един от двата отбора не успя да вземе предимство. Опасни положения не последваха.

Станислав Маламов откри резултата в полза на "армейците" в 12-ата минута. Борис Галчев центрира от корнер, топката беше отклонена към задната греда, където непокритият Маламов отбеляза от метър на празна врата. Секунди по-късно Момчил Цветанов от малък ъгъл можеше да увеличи аванса на ЦСКА, но прати топката в аут.

В 27-ата минута "Монтанa" можеше да си вкара автогол при изчистване на Мичев в крака на Асен Георгиев и след рикошета топката профуча на сантиметри над напречната греда. Минута по-късно Преслав Йорданов имаше възможност да отбележи втори гол за "червените", но не успя да уцели топката.

В 35-ата минута при контраатака на "Монтана" Йордан Тодоров реши да финтира вместо да подаде и пропиля много добро положение. "Армейците" отговориха шут на Галчев в 43-ата минута, който излезе в аут. В самия край на първата част при фаул за символичните домакини влезлият като резерва Иван Минчев стреля изключително опасно, но топката мина на сантиметри от вратата под безпомощния поглед на вратаря Анатоли Господинов.

Пет минути след началото на второто полувреме ЦСКА продължи да упражнява преса пред стража на домакините. При изпълнение на пряк свободен удар Момчил Цветанов отклони топката по много опасен начин, но Ивайло Василев внимаваше и спаси. В 57-ата минута отново Цветанов беше в основата на атаките в полето на "Монтана". Той подаде към Маламов, който с шут от 8 метра намери дясната греда. 

В следващите минути възпитаниците на Емил Велев се опитаха да се върнат в борбата за трофея. С пропуски се отличиха Хубчев и Илиев. В 75-ата минута Илиев дори се разписа във вратата на Господинов, но попадението му беше отменено заради засада на Станислав Генчев. Треньорът на монтанци беше изгонен поради несдържани реакции на тъчлинията.

Иван Минчев можеше да изравни резултата в 87-ата минута при изпълнение на пряк свободен, но прати топката над вратата.

Стартовите състави:

МОНТАНА: Ивайло Василев, Христофор Хубчев, Георги Ангелов, Асен Георгиев, Йордан Тодоров, Станислав Генчев, Оливие Боне, Владимир Мичев, Иван Коконов, Сергей Георгиев, Иван Стоянов

ЦСКА: Анатоли Господинов, Кирил Динчев, Божидар Чорбаджийски, Ангел Грънчов, Милен Кикарин, Борис Галчев, Йордан Йорданов, Станислав Маламов, Самир Аясс, Момчил Цветанов, Преслав Йорданов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ