Янев е треньор №2 в българския футбол

Христо Янев е треньор №2 за последния сезон в българския футбол. Съвсем млад, наставникът на ЦСКА спечели достатъчно гласове в анкетата между професионалните играчи у нас. На първо място е треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев, който за втори път поред вдигна титлата като старши в Разград. Третото място е за наставника на "Левски" Стойчо Стоев, уволнен три кръга преди края на сезона.

Янев е първият треньор в историята на анкетата, който е в първата тройка, без да води тим от "А" група. Със своите 37 години той е и най-младият. Преди да поеме кормилото на „червените“, Янев работи в друг третодивизионен тим - "Миньор".

На финала за Купата на България срещу "Монтана" цялата ложа на Националния стадион "Васил Левски" получи като подарък фотоалбума "Христо Стоичков - това съм аз". Кавалерът на "Златната топка", който направи феноменален юбилеен мач миналия петък, стана акционер в новото дружество ПФК ЦСКА 1948 АД, което ще кандидатства да наследи настоящия "червен" клуб и да участва в новата Висша лига.

Феновете на ЦСКА пък направиха организирано шествие от Народния театър "Иван Вазов" до стадиона. Всички 40 000 места за двубоя бяха продадени.

Полицията пусна съобщение, че са организирани изключителни мерки за сигурност в целия град. Най-голямото опасение бе от сблъсъци с фенове на "Левски". На 24 май "сините" празнуваха своя рожден ден, но този път без фойерверки предвид незавидния завършек на сезона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ