Руската певица Елена Ваенга с концерт в НДК на 7 юни

По покана на Музикално-продуцентска компания "Жокер Медия" примата на руския шансон и смятаната за една от най-популярните днес руски певици Елена Ваенга ще представи най-доброто от своя репертоар и без съмнение ще разпали страстите в зала 1 на НДК на 7 юни, а зрителите ще се насладят на специфичния и глас и хитовите песни.

Почетателите на звездата могат да прекарат незбравими моменти и на афтър парти, сред изискан лукс, което ще се заформи веднага след края на концерта.

Елена Владимировна Хрульова, или както е по-известна с артистичния си псевдоним - Елена Ваенга е родена на 27 януари 1977 година в град Североморск, Мурманска област. Псевдонимът на певицата е свързан именно с родния и град. „Ваенга“ е старото име на Североморск - до 18 април 1951 година. Идеята то да се превърне в псевдоним на певицата идва от нейната майка.

Елена Ваенга е не само изпълнител, но и композитор, автор на повечето си песни, а дори и актриса. Първата си песен написва едва на 9 години, като скоро след това става победител в областен конкурс за млади композитори. И въпреки, че мечтае да стане актриса и е приета в театрална академия, само два месеца след това я напуска за да запише първия си музикален албум в Москва.

Активната концертна дейност на Елена Ваенга започва когато е на 19 години, а популярността и нараства значително след издаването на албума „Бяла птица“ през 2005 година. Шест години поред (от 2009 до 2014 г.) получава заслужено наградата „Златен грамофон“ – една от най-престижните музикални награди в Русия.

През 2011 година тя изнася над 150 концерта, гостувайки в САЩ, Германия, Израел. В същата година попада и в списъка на най-успешните звезди от руския шоубизнес, заемайки девета позиция в изданието Forbes с годишен приход от над 6 милиона долара.

На 10 август 2012 година Елена Ваенга става майка за първи път. Нейният син е кръстен Иван, а скоро след това певицата подновява активната си концертна дейност.

Билети за събитието, което ще се проведе на 7 юни в зала 1 на НДК са в продажба и можете да закупите в мрежата на Eventim.bg

Коментари

Задължително поле