Слави и Ку-ку бенд забиват в O2 Арина в Лондон на 9 юни Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти

Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

ЕК: Най-малко половината ефирно време трябва да е за европейски произведения

Най-малко половината от ефирното време да е за европейски произведения и 20 на сто дял на европейско съдържание в каталозите на интернет медийни платформи поиска Европейската комисия в ново законодателство. Брюксел предлага и по-тежки критерии за независимост на държавните медийни регулатори.

Според Еврокомисията трябва да се популяризират европейските филми, да се защитават децата в интернет и да се вземат по-ефективни мерки във връзка със словото на омразата. Предложеният пакет от законодателни мерки предвиждат по-строг контрол на пазара на аудио-визуални продукти и интернет търговията. В момента практиката е различна в европейските страни относно задължителните квоти за национална музика или филми в радио и телевизионния ефир, често доминирани от американска продукция.

Комисията настоява за единен критерии за 28-те държави и натоварва техните регулатори с допълнителни отговорности за спазването им. Гюнтер Йотингер, еврокомисар по въпросите на цифровата икономика, заяви: “Нашето законодателно предложение не е бюрократично, а по-скоро засилва вътрешния пазар.”

На въпрос дали български регулатори като СЕМ или КРС ще отговарят на новите правила за независимост, след като членовете им се назначават от Народното събрание, правителството и президента, Йотингер отговори: “Това означава независими от пазарните участници, но също така независими от правителствата и от политиката. Настоящата правна уредба и практика в съответните държави членки могат да бъдат оценени критично, ако не са в съответствие с нашите предложения.”

Еврокомисията представи и реформи за по-лесно и сигурно пазаруване на стоки и услуги в мрежата. Законодателството трябва да получи одобрение от европейските министри и от депутатите в Страсбург, предаде БГНЕС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.