Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Полицаи задържаха въоръжен помориец след тричасови преговори Мъжът извадил пистолет при семеен скандал

Съд в САЩ издаде заповед за изземването на иранския танкер в Гибралтар

Клиент застреля келнер в парижки ресторант заради забавена поръчка

„Златният Орфей” тръгва догодина Община Несебър възражда традиционния фестивал на Слънчев бряг

Хутите атакуваха газово находище в Саудитска Арабия

ЕК: Най-малко половината ефирно време трябва да е за европейски произведения

Най-малко половината от ефирното време да е за европейски произведения и 20 на сто дял на европейско съдържание в каталозите на интернет медийни платформи поиска Европейската комисия в ново законодателство. Брюксел предлага и по-тежки критерии за независимост на държавните медийни регулатори.

Според Еврокомисията трябва да се популяризират европейските филми, да се защитават децата в интернет и да се вземат по-ефективни мерки във връзка със словото на омразата. Предложеният пакет от законодателни мерки предвиждат по-строг контрол на пазара на аудио-визуални продукти и интернет търговията. В момента практиката е различна в европейските страни относно задължителните квоти за национална музика или филми в радио и телевизионния ефир, често доминирани от американска продукция.

Комисията настоява за единен критерии за 28-те държави и натоварва техните регулатори с допълнителни отговорности за спазването им. Гюнтер Йотингер, еврокомисар по въпросите на цифровата икономика, заяви: „Нашето законодателно предложение не е бюрократично, а по-скоро засилва вътрешния пазар.“

На въпрос дали български регулатори като СЕМ или КРС ще отговарят на новите правила за независимост, след като членовете им се назначават от Народното събрание, правителството и президента, Йотингер отговори: „Това означава независими от пазарните участници, но също така независими от правителствата и от политиката. Настоящата правна уредба и практика в съответните държави членки могат да бъдат оценени критично, ако не са в съответствие с нашите предложения.“

Еврокомисията представи и реформи за по-лесно и сигурно пазаруване на стоки и услуги в мрежата. Законодателството трябва да получи одобрение от европейските министри и от депутатите в Страсбург, предаде БГНЕС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.