Руско семейство скочи от петия етаж, заради пожар, и оцеля

Пожар обхваща апартаментите на 5-ия етаж на жилищен блок в Русия след като съседка от долния етаж готвела палачинки. По грешка обаче пръснала с олиото върху газовия котлон и се разразил огън.

За едно от семействата спасението през входната врата се оказва невъзможно. Тогава 27-годишният Виталий Балабанов излиза на балкона и хвърля на събралата се тълпа долу килим, предаде БТВ.

Първи през балкона изхвърча 11-месечният Женя който се приземява плавно върху домашния килим. Следва 3-годишната Ксюша, която също е хвърлена от таткото. След тях се мята и майката Елена. Всички се разминават без наранявания. Само таткото Виталий получава травма на гръбнака и сега е в болница.

Специалисти окачествяват случката като същинско чудо. От пожарната обаче препоръчват в подобни инциденти да не се отварят прозорците, защото кислородът само помага на пожара. Вместо това, прозорците трябва да се затворят и с мокра кърпа на лицето да се бяга по стълбите.

Инцидентите с газови котлони не са рядкост в Русия и най-често се случват именно в подобни стари 5-етажни блокове, известни като Хрушчовки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят