Над 26 000 души посетиха филиалите на Националната галерия в Нощта на музеите

Снимка: Пресцентър на Министерството на културата

Над 26 000 посетители проявиха интерес към програмата на филиалите на Националната галерия в София на 21 май т.г. - Европейската нощ на музеите, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

Най-многобройни бяха те в „Двореца” на пл. „Княз Александър І“ № 1, където в момента се показват мащабната изложба „Иван Мърквичка (1856 – 1938) и новата българска живопис“ и ретроспекцията на Станислав Памукчиев, както и в „Квадрат 500“ на пл. „Св. Александър Невски“ с представителната експозиция от колекцията на галерията и с изложби на художествени произведения от Посолството на Кралство Нидерландия и батик от Посолството на Република Индонезия.

За зрителите в Нощта на музеите бе подготвена и богата музикална програма: френска клавесинна музика от ХVІІІ век в изпълнение на младия Николай Стойков, концерт на Софийския духов оркестър, музикално и танцово пътешествие из Индия, Индонезия, Япония, Корея и България, авторски концерт на Йордан Владев и приятели и др. Специална програма за деца в Европейската „Нощ на музеите” предложи Музеят на социалистическото изкуство, а в Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство (САМСИ) на бул. „Черни връх“ № 2 гостува с аудио-визуален сет Георги Ружев, съобщиха още от Националната галерия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура