Маратон за бебета в Поморие

Уникален маратон за бебета предстои в Поморие. В спортните прояви могат да участват деца от 6 месеца до 3 години, а празникът ще се състои тази неделя. Още отсега духовете в града са разбунени заради предстоящия вълнуващ и пръв по рода си маратон.

Семейният спортен празник е организиран от общината, като част от програмата "Да раздвижим Поморие".

Състезанието ще има няколко дисциплини, в част от които ще се включват и родителите. Това са скоростно пълзене /за най- малките бебета/, надбягване с проходилки, засаждане на картофи, скоростно простиране, надпревара с детски колички, ръченица /основно за родителите/ и стрелба с топка.

За стабилната подготовка на малчуганите за най-интересната дисциплина- скоростно пълзене, са необходими многократни тренировки с личните треньори - мама и татко, предупреждават от общината. Семейства с един родител ще могат да участват, замествайки липсващото лице с роднина или приятел.

Единственото условие за участие е детето все още да не е проходило.

Състезанието се провежда на специално трасе, в края на което е застанал един от родителите на бебето. Дистанция се признава за измината само, когато състезателите с памперси стигнат абсолютно самостоятелно до края на трасето. Родителите на пеленачето имат право да окуражават детето си (с лакомство, играчка или по друг начин), така че то да прекоси финалната права по най-бързия начин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони