Снабдиха още два квартала в Търново с контейнери за стари мебели До 2500 лева е глобата за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Йоанна Драгнева сподели снимки от изписването на дъщеря й

Прокуратурата подхваща продавача на „чудотворно лекарство“

МВР: Сигнали за бомби в летища и медии са изпратени и в други държави на ЕС

Ще оперират Стефан Данаилов в Бургас Проф. Андрей Йотов идва лично в "Бургасмед" да извърши интервенцията

Гала, Стефан и дъщеря му на пътешествие из Европа (СНИМКИ)

Тръмп: Всеки евреин, който гласува за демократите, показва или пълна неинформираност, или голяма нелоялност

Летищата във Варна и Бургас са получили електронни съобщения със заплахи за сигурността, няма отменени полети

Мадуро: От няколко месеца поддържаме контакти с високопоставени представители на САЩ

Градушка уби над 11 000 птици в САЩ

Възрастни съпрузи загинаха при катастрофа в Златаришко Дядото излязъл от пътя с ВАЗ

Златко Захович: Изключителни техничари!

Сигналите за бомба в сградата на БНТ и на летище София се оказаха фалшиви

Над 50 процента от британците искат референдум за евентуалното крайно споразумение за Брекзит

Хутите свалиха военен дрон на САЩ над Йемен

Референдум в Южна Осетия за присъединяване към Руската федерация през 2017 година

В Южна Осетия ще се проведе референдум за присъединяване на автономната област към Руската федерация през 2017 година. Съответното заявление беше подписано от президента Леонид Тибилов и председателя на парламента Анатолий Бибилов, предаде БГНЕС.

„Ръководейки се от дългосрочните интереси на народа на Южна Осетия и стремейки се да се осигури стабилна обществено-политическа обстановка в Република Южна Осетия, заявяваме подкрепа за решението на политическия съвет при президента на Република Южна Осетия от 26 май 2016 г. за целесъобразността от провеждането на референдум по въпроса за присъединяване на Република Южна Осетия към Руската Федерация през 2017 година“, се казва в заявлението. В документа още става ясно, че допитването до народа ще се проведе след президентските избори в републиката.

Южна Осетия е историко-географска област в Северна Грузия, бивша автономна област, самопровъзгласила се за независима република, но само частично призната. От 1922 до 1990 г. тя образува Южноосетинската автономна област. Понастоящем върху нейната територия е разположена частично признатата държава Република Южна Осетия.

Областта заема територия от около 3900 km² по южните склонове на хребета Голям Кавказ. Билото на планината я отделя от Северна Осетия – също населена с осетинци, но за сметка на това е част от Руската федерация.

Независимостта на Южна Осетия е призната само от Русия през 2008 г., от Никарагуа, Венецуела, Тувалу и Науру през 2009 г., от частично признатата Абхазия и непризнатите Нагорни Карабах и Приднестровие.

Грузия отказва да признае независимостта на тази държава и да използва в официалните документи названието „Южна Осетия“. Грузинските власти обикновено ползват названието „Самачабло“ (по фамилията на княз Мачабели, управлявал тези земи през 1785–1801 г.), въведено в употреба от президента Звиад Гамсахурдия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.