С близо 80 см е спаднало нивото на Стара река в Казанлък, където вчера водите й отнесоха няколко моста

От вчера до момента значително е спаднало нивото на река Стара река – с 80 – 90 см, чиито води вчера отнесоха няколко моста в Казанлък, съобщава "Фокус.

Остава затворен пътят Крън - Енина, където поройните дъждове и придошлата река причиниха натрупване на наноси. Директорът на Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ Николай Чалъков поясни, че на място са техника и екип на предприятието и са в готовност да започнат разчистване на пътя, след като водата спадне достатъчно.

Под 24-часово наблюдение са проблемните участъци на река Стара река в Казанлъшко. В резултат на проливните дъждове придошлите води на реката причиниха щети на територията на Казанлък, Крън , Енина и Долно Изворово. Част от десния бряг на Стара река в южната част на Казанлък бе отнесен. На мястото по брега е издигната дига от баластра и големи камъни за защита на намиращите се в близост къщите и дворовете.

От страна на Общината са предприети всички мерки за подаване на предложение за средства към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии към Министерски съвет. Под непрекъснато наблюдение са и останалите водни съоръжения на територията на Община Казанлък, следи се и нивото на река Тунджа, която преминава в близост до някои от населените места в общината, както и състоянието на най-голямото водно съоръжение язовир Копринка.

Към момента няма подадени сигнали за наводнени жилищни постройки, нормално е електро и водоподаването в селищата в община казанлък, съобщиха от звено Гражданска защита.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини