Кувейтски футболисти на спа в Поморие

Поморие се побратими с Кувейт и ще си сътрудничат в сферата на спорта и туризма. Кувейтски футболисти ще тренират и ще се възстановяват в Поморие, известен с лечебните си кал и луга и перфектни условия на спа- дестинация. Това съобщиха от общината в града, след като вчера там на посещение бе извънредният и пълномощен посланик на държавата Кувейт у нас Негово превъзходителство господин Якуб Ал Атиики.

Посланикът е направил предложение отбори от град Ал-Фарвания да тренират и да се възстановяват в морския град. Дипломатът и неговата делегация са пристигнали по покана на кмета на Поморие Иван Алексиев. Впечатлен от уникалните природни богатства, достъпните и модерни условия за отдих, туризъм и лечение, посланикът изразил желание да съдейства за популяризирането на града ни като световна туристическа и СПА дестинация.

„Успехите на всяко едно начинание се обуславят от професионалното управление и отлична администрация”, така той коментирал постиженията на общинския футболен клуб. В подкрепа на това е било направено още едно креативно предложение за съвместна работа в сферата на младежта и спорта, както и чрез спогодба за сътрудничество с Кувейтско–българската асоциация, в Поморие да бъде организиран футболен турнир.

Коментари

Задължително поле