Макинтош се завръща в България

Саманта Макинтош се завръща в България, но не като състезател, а като треньор. Вече е постигната договореност между новозеландката с наш паспорт и родната федерация по конен спорт - Саманта да помага в подготовката на националния ни тим. В момента старши треньор на отбора по прескачане на препятствия е Ивелин Вълев.


„Виждаме в нея качества и смятаме, че тя може да се справи - каза д-р Крум Рашков, вицепрезидент на федерацията. - А при избора натежа това, че Саманта отлично познава българските ездачи, българската действителност, има и наш паспорт, а и вече е понатрупала опит като треньор.“


Макинтош се състезава за България от 1998 до 2009 г.. За това време тя се класира за олимпийските игри Сидни 2000, на два пъти участва и на световни първенства, където зае 9-о и 17-о място. Самото класиране за тези престижни надпревари е голям успех, защото през квалификации минават не само ездачите, но и конете.
Преди 7 г. Саманта предпочете отново да се състезава за родината си. В момента тя е състезател на френски клуб, работи и като треньор там. Натурализираната новозеландка се очаква в началото на юни за световната купа в Божурище. Тогава ще стартират и най-добрите ни ездачи - Росен Райчев, който ще пристигне от Германия, и Ангел Няголов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт