Свещеник сложи плазма в храма за финала на Шампионската лига

Стотици бездомни хора в Мадрид бяха изненадани от жеста на отец Анхел - дългогодишен служител на църквата "Свети Антон" в Мадрид. Свещеникът спази обещанието си и постави плазмен телевизор в храма, предаде БТВ. Отец Анхел обяви, че всеки, който иска да изживее емоцията от стадион "Сан Сиро" за финала на Шампионската лига, е добре дошъл.

"Всеки човек на тази земя има право да гледа този финал, да изпита удоволствието от играта на любимците си. Някои могат да си позволят да бъдат на стадиона. Други ще се насладят на мача у дома, заобиколени със семейство и приятели. Има обаче и такива, за които е добре да се погрижим и да им помогнем да не останат самотни и тъжни в събота вечер.", каза духовникът.

Отец Анхел е изпратил писма и до „Реал”, и до „Атлетико”, адресирани до президентите на двата гранда - Флорентино Перес и Енрике Сересо. Молбата му е, който и да се завърне в Мадрид като победител, да намери време да се отбие до църквата и да изложи трофея поне за час, за да могат да му се порадват и онези, които често остават невидими за обществото в забързаното ни ежедневие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл