Къща "Златю Бояджиев" в Старинен Пловдив става възрожденска театрална сцена

Дворът на къщата галерия "Златю Бояджиев" в архитектурно-историческия резерват "Старинен Пловдив" ще се превърне в сцена, на която ще се реализира театралния проект "Възраждане" - като епоха, като пробуждане, чрез симбиоза между сценично изкуство, литература, история, традиции и бъдеще.

"Възраждане" е режисирано представяне на театрални комедийни ситуации с текстове от пиесата "Криворазбраната цивилизация" по Добри Войников в компилация с автентични български народни танци и е подходящо за цялото семейство. Влизайки в двора на къщата галерия в Стария град всеки пловдивчанин, роден и чуждестранен турист, ще има възможност да стане пряк свидетел на сцени от самобитното ежедневие на българите от 19-и век по един неповторим и незабравим начин. зрителите ще попаднат в атмосферата на Възрожденската епоха и неусетно ще станат преки свидетел на сцени от самобитното ежедневие на българина през 19-и век.

Премиерата на театрален проект "Възраждане" е тази неделя от 13 часа в къща-галерия "Златю Бояджиев" на ул. "Съборна" 18 в Старинен Пловдив. Следващите дати, на които ще бъде представен 40-минутният спектакъл, са 4, 5, 11, 12 и 18 юни от 13 часа, съобщиха партньорите в реализирането на проекта от Общински институт "Старинен Пловдив", общинско предприятие "Туризъм", Куклено-драматичен театър "Хенд" и арт Формация "Денс мания". Тяхната амбиция е "Възраждане" да остави незабравим спомен за уникална положителна емоция и се превърне в една от най-желаните и търсени точки сред туристическите маршрути в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура