Роналдо донесе 11-а футболна корона на "Реал" в Европа след дузпи

"Реал" (Мадрид) надви "Атлетико" (Мадрид) с 5:3 след изпълнение на дузпи във финала на най-силния клубен турнир в Европа - Шампионска лига. Серхио Рамос откри резултата за "кралския" тим в 15-ата минута от двубоя, а Караско върна "Атлетико" в мача в 79-ата минута.

Мачът започна двуостро, като не липсваха груби влизания. Възпитаниците на Зинедин Зидан се отпуснаха по-бързо от "дюшекчиите" и упражниха преса в 10-ата минута. 

Тони Кроос опита далечен удар, но рикошира в крака на Стефан Савич. След четвърт час игра "лос меренгес" откриха резултата. След центриране от статично положение Рамос се измъкна от защитата и отблизо вкара с крак. Повторенията показаха, че капитанът е бил в положение на засада.

Първата добра възможност пред вратата на Навас стана чак в 25-ата минута, когато Хуанфран шутира, топката излетя над напречната греда. В 32-ата минута Бензема финтира Годин и центрира остро в наказателното поле, където обаче Облак беше на мястото си. Играчите на Диего Симеоне се съвзеха от пресата и започнаха да създават по-опасни положения. В 43-ата минута Гризман можеше да отбележи от границата на наказателното поле, но шутът му мина край вратата. 

Още в началото на втората част, за символичните гости беше отсъдена дузпа. Антоан Гризман стреля, но прати топката в напречната греда.

В 52-ата Даниел Карвахал трябваше да напусне с контузия и на неговата позиция се появи Данило. "Атлетико" продължи да играе по-настъпателно, докато "лос меренгес" внимаваха много и рядко атакуваха с повече футболисти.

Седем минути по-късно Ферейра Караско центрира към дузпата, откъдето Саул опита атрактивно изпълнение, което беше неточно. В 70-ата "Реал" хвана своя съперник на контраатака, Бензема нахлу отдясно и избра да шутира, но ударът беше в тялото на Облак.

В рамките на 78-ата минута "Реал" пропусна да реши двубоя. Първо Кристиано Роналдо шутира точно в ръцете на Облак. При следващата атака отново той изпусна сам срещу вратаря в опит да играе технично, а при добавката Бейл не можа да преодолее защитник на голлинията.

В следващата минута резултатът беше изравнен. Хуанфран центрира остро, където Караско изпревари Лукас Васкес и заби топката в мрежата - 1:1. В 83-ата Торес получи шанс за втори гол, но от трудна позиция би до близката греда.

До края на редовното време двата отбора създаваха опасни положения, но до решаващ гол не се стигна.

В третата минута на добавеното време капитанът на "Реал" Рамос получи жълт картон, заради спиране на опасна атака към Навас с шпагат. Габи също получи официално предупреждение от рефера Клатънбърг. Така се стигна до продължения. 

В четвъртата минута на първото продължение Роналдо беше много близо до гол след центриране от корнер. Португалецът игра с глава, топката рикошира, но Облак беше на мястото си.

Яник Ферейра Караско пък постоянно финтираше Данило по левия фланг. В 99-ата минута заместникът на Карвахал спря набега на Гризман, който излизаше сам срещу вратаря. В 101-ата Кристиано намери Иско на дузпата, той върна назад, но Бейл беше блокиран при шута. В 107-ата Каземиро за втори път изпробва своя мерник и отново не уцели рамките на вратата.

Диего Симеоне изгуби втори ценен футболист, след като Фелипе Луиш и Коке напуснаха. Минути преди края, Марсело подаде на Васкес, който можеше да приключи спора на "Сан Сиро", но не успя да вкара. 

Отборите не успяха да се победят и в продълженията - стигна се до дузпи, в които всичко зависеше от Навас и Облак.

Правото да изпълняват първи получиха играчите на Зидан. Васкес и Гризман не сгрешиха при първите удари. Марсело и Габи доведоха резултата до 2-2. Бейл и Саул вкараха за 3-3. Рамос изведе "белите" за 4-3, а последвалият го Хуанфран уцели гредата и не успя да изравни. Роналдо приключи всичко на "Джузепе Меаца" с хладнокръвен гол във врата на Облак. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят