Три години условно за жена спипана с нелегални цигари за 6600 лв.

Районият съд във Велико Търново наложи наказание от една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок за жена от село Раданово, Община Полски Тръмбеш заради притежание на голямо количество цигари без бандерол.

На 19 декември 2014 г. неосъжданата до сега дама била спипана да превозва в лек автомобил „Рено" 480 кутии цигари марка „Palladium" на стойност 3600 лева и 400 кутии цигари „Diva" на стойност 3000 лева. Контрабандната стока е изчислена на общо 6600 лв.

Също 3 години условно получи и търговец, в чийто дом и лек автомобил в град Дебелец полицаите открили през март тази година 50,229 кг. тютюн за пушене без акциз на обща стойност 10 045 лв., 38 бр. кутии с цигари марка "Jin Ling" и 2 кутии цигари "Noname" на обща стойност 300 лева. Иззетата нелегална стока възлиза на 10 345 лв.

По решение на магистратите провинилият се търговец е лишен от право да упражнява търговска дейност с акцизни стоки за срок от една година и три месеца. Всички папироси и тютюн съдът е отнел в полза на държавата и те ще бъдат унищожени.

Становището на съда идва след сключено споразумение на подсъдимите с прокуратурата и има последиците на слязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини