Мустафа Карадайъ: ДПС няма да даде непоискана подкрепа за президент

Председателят на партията Мустафа Карадайъ (вляво) в с. Руен Снимка: ДПС

Движението за права и свободи няма да даде непоискана подкрепа на никой от кандидатите на предстоящите президентски избори, заяви днес в с. Руен председателят на партията Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на ДПС. Следващият президент трябва да е демократ, който да следва последователната политика на ДПС - НАТО и ЕС и да бъде президент на всички български граждани, отстоявайки еднакво техните права и свободи.

По повод последното мероприятие от Майските събития, с които ДПС отбелязва годишнината от съпротивата срещу тоталитарния режим по време на т.нар. “възродителен процес” Мустафа Карадайъ напомни: „През 89-та година майските протести, организирани от д-р Ахмед Доган донесаха онова обединение в България, за да стане възможно и падането на режима и да дойде и демокрацията в България. След 27 години смело можем да заявим, че докато го има това наше единство и това наше обединение, ние ще бъдем гаранта, че никой по никакъв начин няма да може и да си помисли, че ще гази демократичните устои в нашата Родина. Той допълни „Докато сме заедно и докато сме единни ние ще се борим за нашите права и свободи”

На 29 май с. Руен, община Руен се проведе трaдиционния общински събор. На събитието присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателите на ДПС Филиз Хюсменова, Хасан Азис, Ахмед Ахмедов и Янко Янков и други.

За последното от Майските събития пристигнаха и представители на всички общински и областни съвети на ДПС в цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика