Пловдивско училище за деца с увреден слух ремонтирано с 25 000 евро от аутсорсинг фирма

На снимката от ляво на дясно: Николай Чунчуков, Ксавие Марсенак и Стефан Стоянов

Специализираното училище за деца с увреден слух "Проф. д-р Стоян Белинов" в Пловдив бе основно ремонтирано с 25 000 евро, осигурени от аутсорсинг компанията "TELUS International Еurope". Парите бяха инвестирани в реновиране на общежитието и училищния двор - измазване и боядисване на 18 спални и коридори, заменяне на всички осветителни тела, монтиране на нови врати, гардероби и радиатори в пансиона, боядисване на училищната ограда, боядисване на рамките за катерене и засаждане на цветя, почистване и косене на тревните площи.

Повече от 250 служители на фирмата от Пловдив и София се включиха през уикенда във второто издание на инициативата "TELUS Ден на подкрепа" в града под тепетата. Благородната и благотворителна акция трогна ресорния за образованието зам.-кмет на Пловдив Стефан Стоянов и кмета на район "Източен" Николай Чунчуков, на чиято територия се намира училището за деца с увреден слух, и те благодариха на президента на компанията у нас Ксавие Марсенак. В събитието в Пловдив взеха участие и повече от 50 доброволци от обществото на глухите у нас, като те запознаха присъединилите се към каузата с основите на жестовия език.

Държавният ни глава Росен Плевнелиев ще е ВИП-гост в понеделник на откриването на новия офис на "TELUS International Europe" в Пловдив, съобщиха от аутсорсинг компанията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони