Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в света

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Наградиха трима ученици, заловили ало- измамник

Трима ученици – петокласниците Ивелин Йотов и Антон Ковачев и четвъртокласникът Християн Иванов, бяха наградени от МВР за проявена храброст. Те заловили ало- измамник и спасили парите на старица, живееща на улица “Дебелт” в Бургас. Момчетата учат в различни училища, но били неразделни приятели. Ивелин е от ПМГ “Академик Никола Обрешков”, Антон учи в ОУ “Любен Каравелов”, а Християн- в ОУ “Княз Борис I”.

Грамоти им бяха връчени лично от директора на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов, в присъствието на училищните директори, техни учители и съученици.

Тримата действали като истински герои в детективски филм. Телефонен измамник успял да вземе пари от възрастна жена, която живеела на тяхната улица. Той ги поискал, като излъгал, че сумата е необходима за нейния син, който уж го чакал на ГКПП Малко Търново с радиатори, чиято митническа такса трябвало да заплати, за да вкара стоката у нас.

Жената лековерно дала парите- 700 лева и погледнала през терасата на улицата. Видяла, че мъжът нямал дори и кола, с която да стигне до границата и митническия пункт, а тръгнал пешком в неизвестна посока. Тогава се усетила, че е измамена и започнала да плаче и вика ца помощ.

Трите деца играели, когато чули какво се е случило. Те мигом си съставили план. Единият останал при пенсионерката, за да я успокои. Другият тръгнал, за да проследи измамника, третият се обадил, за да повика полицията, като държал връзка с момчето, което било по петите на престъпника. След като се обадил на тел. 112, ученикът повикал няколко мъже от близкия автосервиз и хукнали след измамника. Така той бил заловен.

Старши комисар Калоянов благодари на момчетата и изрази увереността си, че всички на тяхно място биха постъпили по същия начин.

Ето какво се казва в грамотата, която трите смели момчета получиха: „Скъпо дете, благодарение на бързите ти и адекватни действия един опит за извършване на криминално посегателство остана недовършен и вярата в доброто и в човещината на хората у една жена се засили още повече!”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете