Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

Ден преди поскъпването: Пореден протест срещу новата цена на билетчето в София

Днес недоволни софиянци се събират на пореден протест срещу поскъпването на билета за градския транспорт в столицата, съобщава БТВ.

Протестиращите ще се съберат в 18 ч. пред сградата на общината на „Московска“ 33. Протестиращите настояват за разпускане на Центъра за градска мобилност, както и за отмяна на новите цени.

До момента общо 42 жалби са подадени в съда срещу поскъпването, което предстои на 1 юни.

По думите на Борис Цветков, общински съветник от БСП, който подкрепя протеста, промените ще имат негативен ефект върху финансовото състояние на пътуващите.“В страна с голяма бедност и силно икономическо неравенство не са много хората, които биха могли да дадат 300 лв. за годишна карта“, допълни той.

Софиянци ще могат да сменят старите билети за нови на 4 пункта до края на септември. Пътниците в градския транспорт ще трябва да доплатят по 0.60 лв. на парче за всяка еднократна карта, съобщиха от Центъра за градска мобилност. При талоните ще трябва да доплатят разликата до 12 лв. каквато ще е новата цена (от сегашните 8 лв.) Започнатите „десетки“ ще се сменят с чисто нови, но отново ще трябва да се доплати до новата цена.

Бюрата за смяна на билетите се намират на площад „Възраждане“ № 1, площад „Бански“ на бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 86 и на метростанция „НДК“.

Месечната карта за една линия е 23 лв. С нея едно пътуване излиза 0.44 ст. Картата за метрото пък е 35 лв., така пътуването с подземната железница е 0.45 ст. За пенсионерите, учениците и студентите пътуването е под 0.20 ст.

Гратисчиите пък ще се наказват двойно по-солено с билет от 40 лв. на място, а актът вече ще е 200 лв.

Освен това се въвежда правилото, че пътниците без билет трябва да се качват само от първата врата на превозното средство, за да могат по-бързо да си закупят картата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.