Задържаха крадец с 15 присъди, скрит в шкаф

Крадец се вмъкна в къща, но за негов лош късмет тя се оказа под охрана и го намериха скрит в шкаф. В дрехите си Георги А./42г./ бил напъхал два ръчни часовника и радио. Апашът с 15 присъди за кражби се провалил през нощта в неделя, когато атакувал жилище на ул."Константин Величков" в Шумен. Къщата се ремонтирала и стопаните не били вътре, но охранителната система била включена.

Георги се вмъкнал през малко прозорче на приземния етаж, отарашил избите и стигнал до стаите. Точно тогава обаче, на мястото пристигнал охранителен екип, който потърсил съдействие и от полицията. Открили неканения гост в шкаф. А той обяснил, че тръгнал да краде от глад.

Бил излязъл от затвора през месец март. Излежал 2-годишна присъда за кражба от магазин, от който отмъкнал цигари и храна за 370 лв. Живеел в Силистра, но майка му се преместила в Шуменско. Решил да заживее при нея, но тя го напъдила и така пак се върнал към занаята. Всички кражби правел, за да преживява. След полицейския арест вече му е наложена 72-часова мярка за неотклонение, съобщиха от полицията в Шумен. Със сигурност Георги си е осигурил храна, но зад решетките.

Още един крадец бил заловен експресно в шуменското село Салманово от собственика на къщата, в която се вмъкнал. Към 05 часа призори в неделя домакинът чул шум в дома си и видял мъж. Респектирал го и го арестувал до идването на полицаите. Димитър А./19г./ от Шумен бил предаден на органите на реда и срещу него е образувано досъдебно производство за влизане в чуждо жилище.

Коментари

Задължително поле