Дуейн Джонсън „Скалата“ се ожени

Дете и младеж са в болница след катастрофа

Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Валентин Николов: Ако иска място сред ядрените сили, България трябва да помисли за нов ядрен блок

„При всички случаи България, ако иска да запази своето място сред ядрените сили, трябва да помисли за нов ядрен блок при условие, че 5 и 6-ти блокове ще излязат от строя“. Това заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, отговаряйки на въпрос дали се нуждаем от нова ядрена мощност, предаде БГНЕС.

„При всички случаи ние до 20 години трябва да сме изградили такава мощност. Нали искаме да развиваме индустрията?“, добави Николов. Според него, това ще донесе ядрена, енергийна и стратегическа сигурност, а също така трансфер на нови технологии от производителите.

Той каза още, че енергийната ни система е изградена с базови и допълващи мощности. „Не можем да развиваме ВЕИ технологии без да имаме базови мощности“, подчерта още Николов.

Той каза още, че е на „Атомекспо 2016“, с цел да се запознае с развитието на ядрените технологии от гледна точка на Парижките климатични споразумения.

„България трябва да се впише в тази нова климатична и енергийна концепция. Можем да се впишем като предприемем някакви програми във връзка с Маришкия басейн и със заместващи мощности, но освен заместващи мощности до 2030 г. във връзка с последния, ще трябват и заместващи мощности на АЕЦ след 20 години“, каза Николов и отбеляза, че в момента България има енергийна стратегия до 2020 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.