Царево покорява с морето и нестинарството в Белград

Царево представи забележителностите на общината на свой щанд по време на Международния фестивал „Beograd Manifeste”. Посетители се трупаха на павилиона, където имаше информация за всички 13 населени места – за красотата на морето и Странджа, за природните и исторически забележителности, както и за условията за туризъм, които предлага общината.

Освен това, всеки желаещ имаше възможност да опита традиционното за региона сладко от зелени смокини, както и прочутия странджански манов мед, краве сирене, погача с шарена сол и баница със сирене.

Посетителите, от различни националности, с любопитство разпитваха за българските традиции и обичаи. Най- интересено за чужденците се оказа магическото нестинарство, което в автентичния си вид се изпълнява в няколко селища на общината, скътани в Странджа планина.

Във фестивала участваха и представители на Сърбия, Македония, Черна Гора, Турция, Тунис и др. България бе представена на пет щанда, заети от Министерство на туризма, община Царево, Банско, Троян и Карлово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони