Утре ще бъде слънчево, възможни са краткотрайни вълежи

През нощта явленията в страната постепенно ще затихнат и над по-голямата част ще бъде ясно, съобщиха за "Фокус" от НИМХ към БАН. Утре времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста и купесто - дъждовна облачност и главно в източната половина от страната и планинските райони на Западна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максимални температури, в повечето места, между 25 и 30 градуса, в София около 25. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи без промяна, чак вечерта слабо ще се повиши.

Над Черноморието, главно около и след обяд, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максимални температури между 25 и 28 градуса. Температурата на морската вода е 17 - 18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1 200 метра ще е около 19 градуса, на 2 000 метра - около 13.

На 1 юни, през по-голямата част от деня, ще се задържи без валежи. Ще преобладава слънчево време, вятърът ще отслабне, дневните температури ще са високи. Привечер в северозападните райони ще превали и прегърми. В четвъртък и петък въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има чести превалявания, придружени с гръмотевични бури. Ще има интензивни и значителни по количество валежи, в четвъртък на отделни, а в петък на повече места в страната. Ще има градушки. Температурите ще се понижат с 2 - 3 градуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето