Днес ще бъде предимно слънчево

Максималните температури в повечето места ще са между 25° и 30°, в София около 25°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) пред "Фокус".

Времето ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в източната половина от страната и планинските райони на Западна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Над Черноморието, главно около и след обяд, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър, предимно от запад-северозапад. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи без промяна, чак вечерта слабо ще се повиши.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето