Бивш икономист станал пастир, вдъхновен от Борисов, загуби стадото си

Икономист, зарязал кариера в големия град, се върнал на село, за да се отдаде на пастирството, но срещнал сурово отношение - изгонили го от фермата и го пребили, предаде БТВ.

Атанас завършва УНСС през 1992 година, след това дълго време работи за голяма софийска фирма.

„В един момент реших, че има нужда някой път човек да направи промяна в живота си. И реших да се върна на село. Връзката с животните е уникална, природата е страхотна и така...заминах за Тетевен и станах пастир”, разказва Атанас, вдъхновен е за неочаквана кариерна промяна от предложението на Бойко Борисов, което приложил буквално, "Както каза Бойко Борисов...младите хора и студентите нека да се върнат на село и да станат овчари... в крайна сметка няма нищо лошо... да се занимават със селскостопанска работа или със животни, отколкото да емигрират в чужбина”.

Всичко върви добре до 22 април тази година, когато Атанас е изгонен от фермата след 4 месеца работа. Твърди, че му е нанесен и побой от собствениците, защото си поискал заплатата.

„Те казаха, че според тях пари не съм заслужил... и просто на момента е трябвало да си събера багажа и да си тръгна. След което започна... физическо насилие върху мен от двамата работодатели, плюс двама техни роднини...Побой с удари, с ритници, някъде това нещо продължи около 4-5 минути”, разказа овчарят.

Отиваме във фермата. Животните бързо си спомнят за Атанас.

Всичко си е както Атанас го помни, работодателите обаче ги няма. Той показа къде е бил бит, изкарал си е и медицинско свидетелство, където пише, че е имал кръвонасядане на гърдите от ляво и под лявата мишница, контузия на ляво рамо, почти извадена ключица.

Михаил М., който според Атанас е инициатора на побоя, придружен от брат си Георги и техният братовчед, категорично отрекоха да са го били и твърдят, че свидетелството му, въпреки печата и подписа на доцента, е фалшиво. Казват, че са му дали 300 лв. и заплашват, че ще го съдят за обида.

Проверихме достоверността на медицинското на Атанас. Съдебният лекар, който го е издал, заяви, че всичко е редовно. От Областна дирекция на МВР Ловеч разбираме, че случаят е прехвърлен към районното управление в Тетевен, от където ще бъде извършена проверка.

И въпреки горчивия опит, Атанас все още иска да е пастир и си търси ново стадо, за което да се грижи.

Коментари

Задължително поле