На 23 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 23.10.2019

Стрелба в училище в Калифорния, един човек е ранен (СНИМКИ и ВИДЕО)

Две жертви на поройни дъждове в Италия

Жертви и ранени след стрелба във ферма в Русия

Путин след срещата си с Ердоган: Постигнахме съдбоносни решения за Сирия

Еврокомисар: Влизането в Шенген на Хърватия, България и Румъния е още по-необходимо при сегашните предизвикателства

„Фолксваген“ не търси ново място за завода си, проектите са замразени

Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Изправят на съд жена и мъж за измама и склоняване към проституция на момиче

снимка: prb.bg

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу жена вземала пари, като мамила в продължени е на година момиче и мъж. Той пък ще отговаря пред Темида за склоняване на девойката към проституция.

Обвинението срещу Фани Р./23/ е за това, че в периода от септември 2012 г. до края на юли 2013 г. в свищовското село Морава и във Велико Търново държала в заблуждение млада търновка. Измамничката я принуждавала да дава пари, които уж са необходими за бившия й приятел и с това й причинила щета в размер на 6113 лева.

„Парите са искани без необходимост, на части, под предлог за подпомагане на „любимия“ поради финансови затруднения, за лечение при стоматолог, за рождения ден на детето му, за операция на сърцето, за закупуване на лекарства, за операция за отстраняване тромб на крака, за преливане на кръв, за погасяване на кредит, за седмични прегледи и за операция по спешност“, пише в обвинителния акт срещу Фани Р.

Димитър Д. /43 г/ пък ще отговаря за това, че за времето от 3 юли до 9 август 2013г. в Свищов, Морава и във Велико Търново е принуждавал същото момиче да проституира. Обвиняемият заставял девойката към съвкупление с двама мъже. Злодеянието е извършено с користна цел.

„Двамата извършители имали близки отношения.През 2007 г обвиняемата се запознала с пострадалото младо момиче, което идвало често на гости при баба си в Морава, понеже имала връзка с мъж от селото. Въпреки, че приятелят и прекъснал отношенията с нея и се оженил, пострадалата била много влюбена, продължавала да храни надежди и страдала. Намирала утеха само в разговорите с Фани Р., която била братовчедка на любимия мъж. Познавайки добре преживяванията й, тя започнала да убеждава момичето, че мъжът се е оженил, тъй като жена му била бременна. Фани Р. заблуждавала момичето, че той уж не знаел дали е баща на детето и че може да я напусне“, пише в обвинителния акт срещу измамницата.

Така подсъдимата наред с информацията, която давала на девойката за бившия и приятел, я заблуждавала, че „любимият й“ е финансово затруднен. Твърдяла, че е болен и се нуждаел от лечение. Младото момиче решило, че ще подпомага финансово мъжа, когото обича, докато се разведе и я вземе за жена.

Фани Р. започнала да си измисля различни нужди на братовчед си, за които трябва да се плати, вземала пари от влюбената девойка, но ги харчела за себе си.

„Тъй като пострадалата непрестанно търсела псредства, за да изпраща на любимия и за покриване на задълженията си към лица и институции, Фани Р. и дала идея да поиска в заем пари от един добър и заможен човек, който помагал на хората. Запознала девойката с Димитър Д., който и дал заем от 300 лв., а по-късно от още 1000 лв. За да му бъдат върнати кредитите, мъжът започнал да настоява момичето да изкарва пари, като проституира. Димитър тормозел девойката като и звънял всеки ден. В нощта срещу 13 юли 2013 г. я завел на дискотека, след което я склонил да прави секс с двама мъже същата нощ“, се казва още в обвинителния акт.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.