Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Цвета Караянчева: Политиците трябва да си говорят Срещата на европейските лидери с президента Ердоган у нас е важна

„Бандата на Оушън“ обира ротативки Четирима мъже дистанционно хаквали софтуера на игралните апарати

Доналд Тръмп е разговарял днес по телефона с Владимир Путин

Откриват машиностроителни специалности в гимназиите в Сопот и Карлово за нуждите на ВМЗ-Сопот

Въвежда се дуално обучение в Сопот и Карлово за нуждите на ВМЗ – Сопот, обяви пред журналисти в Сопот министърът на икономиката Божидар Лукарски, предаде “Фокус”.

„Ние отдавна говорим с местната власт и с ръководството на държавното предприятие да подготвим стажантска програма, създаваща кадри на средно ниво, които вече не достигат при сегашното производство и темп на завода”, уточни Лукарски.

По думите му, всичко това е в контекста на желанието на българското правителство да създаде дуална система на обучение.

„Тя все още не е въведена законово у нас, но министърът на образованието Меглена Кунева работи по въпроса”, каза Лукарски.

Той смята, че икономиката в Сопот обаче не може да чака това и поради тази причина, изпреварващо за ВМЗ – Сопот, дуалното обучение ще бъде факт през следващата година.

Изпълнителният директор на предприятието инж. Иван Гецов конкретизира, че ще бъде открита по една паралелка с машиностроителни специалности в двете професионални гимназии в Сопот и в Карлово, свързани с различните видове обработки на метали. В момента предприятието вече рекламира тези специалности.

„Целта е да бъдат убедени както подрастващите, така и родителите им в необходимостта от тази специалност за региона”, поясни директорът на ВМЗ – Сопот.

По думите на министър Лукарски, ВМЗ – Сопот вече е запазена марка и изнася в Северна Африка, Близкия Изток и САЩ. В момента държавното предприятие е в процес на подписване на нови договори. Директорът на ВМЗ – Сопот инж. Иван Гецов уточни, че до момента има подсигурени договори, включително и за 2018-та година.

По думите му, приходите от производството на завода за първото тримесечие на годината са 94 милиона лева, като 38 милиона лева от тях е печалба. Най-продавани са противотанковите и противопехотните изделия, като съотношението е две към едно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.