Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

Велико Търново е сред отличниците по усвояване на европейски средства, 83,4 милиона лева са разплатени към май 2016 г.

Община Велико Търново е сред отличните по усвояване на европейски средства в изтеклия програмен период. Това сочи изследване на Института за пазарна икономика, според което старопрестолният град е на седмо място в България по привлечени инвестиции от фондовете на ЕС. 83,4 милиона лева са разплатените средства към май 2016 г.

На общинско ниво челната седмица изглежда по следния начин: София, Бургас, Варна, Стара Загора, Габрово, Видин, Велико Търново. Старопрестолният град изпреварва по-големи градове като Пловдив, Плевен, Русе, Шумен и др.
Само за последните 12 месеца Старата столица отчита ръст на реализираните европейски инвестиции от близо 20,4 %, сочат данните от Информационната система за управление и наблюдение на изпълнението по оперативните програми в България. На жител на общината се падат по 953 лева, което е значително над средното ниво за страната от 689 лева.

В рамките предишния програмен период бяха разработени и реализирани 26 проекта с финансиране от фондовете на ЕС, чиято обща стойност е 102 милиона лева. Над 70% от тях са изготвени и защитени в рамките на първия управленски мандат на кмета Даниел Панов и екипа му.

„В резултат Велико Търново се изкачи във втора агломерация на деветте български града, които генерират най-сериозен икономически растеж, като в първа агломерация е само столицата София. Това даде възможност за достъп до още по-голям финансов ресурс. Само по първата приоритетна ос за градска среда, част от оперативна програма „Региони в растеж”, Община Велико Търново кандидатства с проекти на обща стойност от 43 милиона лева, като рамковото финансиране е гарантирано”, поясниха от кметската управа в старата столица.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.