Николина Ангелкова: Общ туристически продукт на страните от Балканите и Дунавския регион е бъдещето на сектора

Създаването на общ туристически продукт на страните от Балканите и на страните в Дунавския регион са бъдещето за развитието на сектора и привличане на туристи от далечни страни. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова пред „Фокус“.

По думите й самият бранш и туроператорите вече разработват такива общи маршрути. „Не всички страни от Балканския регион са членки на Европейския съюз и не могат пълноценно, както нас, да се възползват от всички инструменти, които ЕС предлага, каквато е Дунавската стратегия. Има огромен интерес от балканските страни за стартиране и обсъждане на възможностите за общ балкански продукт“, коментира Ангелкова.

Според нея това е бъдещето, и е много важно, защото когато усилията са обединени, има по-голям шанс за привличане на туристи от далечни пазари, каквито са Китай, Индия, Япония и Южна Корея. Туристите от тези страни идват, за да посетят повече от едно място“, допълни министърът.

Ангелкова каза още, че на предстоящата конференция „Устойчивост на развитието на туризма и сигурността в Дунавския регион“ в Русе, с участието на еврокомисаря Корина Крецу ще бъдат обсъдени всички възможности за надграждане на бранд „Дунав“ .

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес