На 19 август 2018 да почерпят

Уникална драма в дебюта на Кристиано Роналдо за „Юве“!

Да те цакат с виртуална бира Най-странните приложения за смартфон с милиони потребители

САЩ готвят санкции за фирмите, които участват в „Северен поток-2“

Петрова нива събра хиляди родолюбци

Маримуртра – балкон, надвесен над морето На 50 години създателят на легендарната ботаническа градина напуска бизнеса и се отдава на хобито си

Владимир Путин: Енергетиката е един от приоритетите в сътрудничеството между Русия и Германия

Руби Роуз ще играе супергероиня лесбийка Тя е секси и обича да се татуира

Прокуратурата се зае със смъртта на родилката в Сливен

На 3 септември стачка ще блокира фериботи и кораби в Гърция

Валя Брадшоу – от модните корици в София до Мериленд Вярвам в магията на усмивката и в това, че хората може да стават по-добри, казва моделът, фотограф и дизайнер

Тежък старт за Йоканович и „Фулъм“ във Висшата лига

Доналд Тръмп е уволнил свързаните с разследването на руската намеса в САЩ

Спасители извадиха тялото на 42-а жертва под рухналия мост в италианския град Генуа

120 000 евро отнесе грък за изхвърлени кученца в контейнер за боклук

Николина Ангелкова: Световният туризъм е загубил 53 милиарда долара от терористични атаки

Загубите за световния туризъм са 53 млрд. долара в резултат от терористичните атаки според изчисления, направени от Американския съвет по международните въпроси, които бяха обявени от министъра на туризма Николина Ангелкова в Русе, предаде БГНЕС.

Тя участва заедно с еврокомисаря по регионално развитие Корина Крецу и румънският вицепремиер Василе Дънку в международна конференция на тема „Устойчивост на развитието на туризма и сигурността в Дунавския регион“.

Ангелкова коментира, че България взема всички превантивни мерки, за да осигури безопасността на туристите у нас. „Имаме изключително добра координация с МВР, приехме на заседание на правителството измененията в Закона за туризма за въвеждане на единната система за туристическа информация и създаване на пряка връзка в реално време между регистрите на Министерството на туризма, хотелите, НАП, МВР, общините. Така че в момента, в който се настани турист, автоматично съответно това да се вижда в системите на тези институции. Допълнително, ние правим редовни координиращи срещи с всички посланици. Извън всички други мерки, МВР участва на абсолютно всички инициативи, както на световно, така и на ниво ЕС, по отношение на координацията в борбата с тероризма“, заяви министърът на туризма.

От своя страна Корина Крецу припомни, че сигурността е заложена в Дунавската стратегия още от самото й начало, но сега акцентът е засилен заради заплахата от тероризъм. „Целта е да се повиши трансграничното сътрудничество и по отношение на контрола на документи, консулските услуги, както и борбата срещу корупцията“, сподели Крецу.

Николина Ангелкова допълни още, че се очаква ръст от 4-5% от румънски туристи през тази година. „Румъния бе първи целеви пазар за нас за миналата година. Около 980 000 румънци посетиха България през 2015 г. Тази година имаме предвиждания и очаквания над 1 млн. румънци да дойдат у нас, като за лятото техният процент е значително по-голям, отколкото през останалия период от годината“, сподели тя.

Министърът на туризма коментира и ситуацията с избора на туристическо лого на България. Нов конкурс няма да има. „В момента сме финализирали предложенията, които направи широкото жури, и в рамките на няколко дни ще обявим публично как продължаваме със следващата фаза по отношение на избора на ново лого, така че да имаме избрано такова в съвсем скоро време“, каза Ангелкова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.