Тръмп обяви „награди за фалшиви новини“

Николай Нанков: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година, без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Глоба от 20 000 лв. заради смяна на електромер без подпис

20 000 лв. глоба трябва да плати „Енерго-Про Мрежи” заради нарушение при смяна на електромер на клиент от Търговище.

Санкцията е наложена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на дружеството от Варна, което има лицензия за разпределение на електрическа енергия в Североизточна България.

Нарушението било констатирано при одит на електроразпределителното дружество през 2014г. Тогава бил проверяван периодът 2008-2013г., включително и жалби на клиенти. При прегледа на една от тях, подадена през април 2013г. от потребител от Търговище, било установено, че е направена подмяна на електромер без знанието на клиента. Той се жалвал за издадена фактура за ток.

За монтажа имало протокол, който бил съставен в отсъствието на собственика на жилището и липсвал негов подпис, както и такъв на свидетел. Това било нарушение на общите условия на договорите за пренос на електрическа енергия. Той предвиждал, ако ползвателят отсъства или откаже да се подпише, да се състави констативен протокол. Документът трябвало да се подпише от свидетел, който не е служител на дружеството. В случая това не било направено и от ДКЕВР съставили акт за установяване на административно нарушение и наказателно постановление с имуществена санкция в размер на 20 000 лв.

От дружеството я обжалвали в Районния съд в Търговище, който я потвърди като законосъобразна. То атакува това становище пред Административния съд, който остави в сила решението. Казусът не подлежи на по-нататъшно обжалване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.