Електрошок със силата на 1914 коня Хърватското чудо е най-бързият електрически автомобил

Кой се мръщи на чисто ново “Порше”?

Владимир Путин упражни правото си на глас на президентските избори в Русия (ВИДЕО)

Голям горски пожар в Австралия евакуира хиляди хора

Силите на Турция са влезли в град Африн

Вижте какви щети е нанесъл бурният вятър в София през нощта (СНИМКИ)

Дария Симеонова кара самолет, скача с парашут Пиарката Наталия от "Откраднат живот"

“Наполеон” на глобализма Изпълнението на проекта за създаване на „Съединените щати на Европа и Америка“ бе осуетено от Тръмп

Шест екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция” са отреагирали на близо 50 сигнала за паднали клони и дървета в столицата

В Русия се провеждат президентски избори

Какъв шпионин сте според зодията

Време е за дерби!

Над 50 огнеборци, Гражданска защита и доброволци гасиха 5 часа пожар край Търново

На 18 март 2018 да почерпят

Чехия, Словакия и Швеция отхвърлиха твърденията на Мария Захарова за съпричастност към невротоксина, използван срещу Сергей Скрипал

Глоба от 20 000 лв. заради смяна на електромер без подпис

20 000 лв. глоба трябва да плати „Енерго-Про Мрежи” заради нарушение при смяна на електромер на клиент от Търговище.

Санкцията е наложена от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на дружеството от Варна, което има лицензия за разпределение на електрическа енергия в Североизточна България.

Нарушението било констатирано при одит на електроразпределителното дружество през 2014г. Тогава бил проверяван периодът 2008-2013г., включително и жалби на клиенти. При прегледа на една от тях, подадена през април 2013г. от потребител от Търговище, било установено, че е направена подмяна на електромер без знанието на клиента. Той се жалвал за издадена фактура за ток.

За монтажа имало протокол, който бил съставен в отсъствието на собственика на жилището и липсвал негов подпис, както и такъв на свидетел. Това било нарушение на общите условия на договорите за пренос на електрическа енергия. Той предвиждал, ако ползвателят отсъства или откаже да се подпише, да се състави констативен протокол. Документът трябвало да се подпише от свидетел, който не е служител на дружеството. В случая това не било направено и от ДКЕВР съставили акт за установяване на административно нарушение и наказателно постановление с имуществена санкция в размер на 20 000 лв.

От дружеството я обжалвали в Районния съд в Търговище, който я потвърди като законосъобразна. То атакува това становище пред Административния съд, който остави в сила решението. Казусът не подлежи на по-нататъшно обжалване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.