Все повече венецуелци бягат от родината си

Японците искат да минат изцяло на ток Производителите в страната се обединяват около общ план

САЩ продават 11 милиона барела петрол от стратегическите резерви

Павлос Накузи, ликвидаторът на „Олимпик“: Всички кредитор – от България и Кипър, ще бъдат третирани еднакво

Почина легендарният басист на ФСБ Ивайло Крайчовски

БТПП: Намалява времето за разплащане между фирмите в България

Адвокат по застрахователно право за казуса „Олимпик“: Основният пропуск е на законодателя Внормативния акт, според който работи КФН, няма надзор над клонове на чужди застрахователни компании, каза Николай Димитров

Деница Златева: Правосъдният министър трябва да поеме отговорност за краха на Търговския регистър

Премиерът поздрави мюсюлманите за Курбан Байрам

75-годишен шофьор блъсна и уби 20-годишен работник

Как най-бързо можеш да се отървеш от 80 излишни килограма?

Гръцката полиция спря протест пред посолството на Италия

Кози спряха работата на метрото в Ню Йорк за 2 часа (ВИДЕО, СНИМКИ)

Шефът на болницата в Сливен: Няма да скрием нищо за починалата родилка

Mюсюлманите по целия свят отбелязват Курбан Байрам

Евростат: Жилищата у нас поскъпват повече от средното в ЕС

Цените на жилищата в България се повишават с по-бързи темпове от средното за Европейския съюз, показват данни на Евростат за първото тримесечие на 2016 г.

За периода януари – март цените на жилищните имоти у нас са се повишили с 4,5% спрямо същия период на миналата година, показва статистиката. Средно за ЕС годишният ръст на цените на жилищата през първото тримесечие достига 4%, а за еврозоната – 3%. Спрямо предходното тримесечие е отчетено повишение от съответно 0,7% и 0,4%.

Най-голямо е поскъпването на апартаментите в Унгария – 15,2%, следвана от Австрия с 13,4% и Швеция – 12,5%. Само в Италия и Кипър е регистриран спад от по 1,2%.

Във Великобритания цените на жилищата са се повишили през първото тримесечие с 1.1% спрямо края на 2015 година и са нараснали с 8% на годишна база, но редица икономисти очакват пазарът на имоти на Острова да отслабне значително в резултат на решението на Великобритания да напускане ЕС. Несигурността около Брекзита може да има отрицателно въздействие върху цените на жилищата в целия съюз, въпреки че някои отделни градове в континентална Европа могат да се възползват от очакванията, че световният бизнес ще премести своите международни операции от Лондон след изхода на референдума за излизане от ЕС.

Промяната на жилищните цени в еврозоната е най-бързият годишен темп от осем години насам, отчитайки най-солидно повишение от преди началото на световната финансова криза, която провокира разтърси имотния пазар.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.