Вили Вуцов фаворит за „Локомотив“ (София)

На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Евростат: Жилищата у нас поскъпват повече от средното в ЕС

Цените на жилищата в България се повишават с по-бързи темпове от средното за Европейския съюз, показват данни на Евростат за първото тримесечие на 2016 г.

За периода януари – март цените на жилищните имоти у нас са се повишили с 4,5% спрямо същия период на миналата година, показва статистиката. Средно за ЕС годишният ръст на цените на жилищата през първото тримесечие достига 4%, а за еврозоната – 3%. Спрямо предходното тримесечие е отчетено повишение от съответно 0,7% и 0,4%.

Най-голямо е поскъпването на апартаментите в Унгария – 15,2%, следвана от Австрия с 13,4% и Швеция – 12,5%. Само в Италия и Кипър е регистриран спад от по 1,2%.

Във Великобритания цените на жилищата са се повишили през първото тримесечие с 1.1% спрямо края на 2015 година и са нараснали с 8% на годишна база, но редица икономисти очакват пазарът на имоти на Острова да отслабне значително в резултат на решението на Великобритания да напускане ЕС. Несигурността около Брекзита може да има отрицателно въздействие върху цените на жилищата в целия съюз, въпреки че някои отделни градове в континентална Европа могат да се възползват от очакванията, че световният бизнес ще премести своите международни операции от Лондон след изхода на референдума за излизане от ЕС.

Промяната на жилищните цени в еврозоната е най-бързият годишен темп от осем години насам, отчитайки най-солидно повишение от преди началото на световната финансова криза, която провокира разтърси имотния пазар.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.