Търговец нападна енергослужители, оставили го без ток

Недоволни ломчани плашат с протести срещу електроразпределителите

Дребен търговец от Лом скочи на бой със служители на електроразпределителна компания, които прекъснали за часове тока в магазина му и едва не съсипали част от стоката. Мъжът е задържан и ще бъде изправен на съд, съобщиха от полицията.

Инцидентът обаче е само искра от конфликт, който тлее от месеци в крайдунавския град заради честите прекъсвания на електричеството. Скандалът избухнал около обед в сряда на улица „Струма” в крайдунавския град. 56-годишният Бечко М. имал малко магазинче в квартала, но още сутринта от „Енергото” спрели тока му заради ремонти. Сладоледите във фризера започнали да се разтапят и когато на мястото пристигнала кола с трима служители на енергодружеството, търговецът се нахвърлил върху тях с ругатни, дърпал ги и блъскал автомобила им.

Уплашените техници позвънили на тел. 112 и пристигналите полицаи задържали търговеца. На мъжа е съставен акт за дребно хулигантство и ще бъде изправен на съд.

Жители на Лом обаче се оплакват, че от месеци са подложени на тормоз от ежедневното прекъсване на тока по улици и квартали. „Имаме планови ремонти и съобщаваме за тях в Интернет”, твърдят от енергодружеството.

„Спират и пускат тока, когато си искат. По цели дни сме без електричество, токовите удари изгрят хладилници, телевизори и други уреди. Развалят се и храни, голяма мъка е!”, недоволствот граждани и заплашват с протести заради неудобствата.

„Заради честите прекъсвания на тока в града има подадени жалби, има проблеми и с уличното осветление!”, заявиха от общинската управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес