Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Лондон улеснява с визи експерти

ДАНС по следите на коронавируса Мерки срещу заразата, идваща от Китай

Удължиха бедственото положение в Община Перник заради водната криза

Българинът доплатил 4 млрд. за лекарства Първи сме в ЕС по разходи за медикаменти

220 милиона долара за екшън комедията „Лоши момчета завинаги” Филмът се представя над очакванията

СЗО промени оценката си за коронавируса, вече го смята за високорисков

Турски хакери в мащабна кампания от името на Анкара Властите в Кипър, Гърция, Ирак и Албания на мушка

Самоубилият се пред ДАНС отвлякъл самолет през 1981 г. Емил Крумов трябвало да дава показания за „Луков марш”

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 28 януари 2020

Борисов: Длъжни сме да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново

Турските домати пълни с пестициди Изследване откри 56 забранени вещества в зеленчуци

Пожарникари уловиха змия в домашно мазе в Сливен

Първа жертва на коронавирус в Пекин

1,5 г затвор за рецидивист, пребил дядо за 5 лв

Районният съд в Елена постанови 1 година и 5 месеца затвор при строг режим за 50-годишен мъж, който нанесъл побой на възрастен човек и му взел 5 лв. Наказанието е наложено на Стефан А. След внесен в Темида обвинителен акт от прокуратурата.

Извършителят е осъден за това, че на 9 декември миналата година в еленското село Константин нахлул в жилище на ул. „К. Рудановски” и отнел мъжки кожен портфейл, калъф за лични документи и 5 лв. Задигнатите вещи са на обща стойност 9 лв. и са на възрастен мъж.Дядото опитал да прокуди неканения гост, но грабителят го нападнал с дървен бастун и цепеница като го налагал безмилостно по главата и ръцете.

Обвиняемият и осъждан. Стефан А. нямал работа и доходи.

Вечерта бил в заведение в центъра на Константин, където пил водка със свой познат. Около 21 часа, двамата си тръгнали. След като се разделили обвиняемият, под въздействие на употребения алкохол решил да влезе в къщата на пострадалия, за да му вземе парите.

Много пъти ходил в тях да му извършва различни работи срещу заплащане, знаел разположението на къщата и че стареца има винаги пари в домът си, още повече, че на същата дата бил получил пенсията.

В къщата проникнал през прозорец на първия етаж. Влязъл в стаята и в която спял пострадалият. Тъй като двамата се познавали от много години Стефан А. наметнал на главата си дреха. В този момент възрастният мъж чул, че в стаята му влиза човек. Стефан А. се насочил към масата, повдигал мушамата и започнал да търси пари, като тършувал навсякъде, не говорел, а само превел знаци с пръсти, че иска и търси пари. Старецът станал от леглото и се подпрял на бастуна. В този момент Стефан А. издърпал от ръцете му бастуна и започнал да нанася удари с него по главата и ръцете на безпомощния човек. Възрастният мъж паднал на пода в стаята, но Стефан А.продължил да го удря. След това продължил да обикаля и да търси пари, като намерил и взел мъжки портфейл с пет лева, лична карта и калъф за лични документи. Раздразнен от факта, че не открил останалите пари от пенсията на излизане Стефан А. счупил крушката която светила, съборил телевизора на масата и закачалка с дрехи в коридора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.