1,5 г затвор за рецидивист, пребил дядо за 5 лв

Районният съд в Елена постанови 1 година и 5 месеца затвор при строг режим за 50-годишен мъж, който нанесъл побой на възрастен човек и му взел 5 лв. Наказанието е наложено на Стефан А. След внесен в Темида обвинителен акт от прокуратурата.

Извършителят е осъден за това, че на 9 декември миналата година в еленското село Константин нахлул в жилище на ул. „К. Рудановски” и отнел мъжки кожен портфейл, калъф за лични документи и 5 лв. Задигнатите вещи са на обща стойност 9 лв. и са на възрастен мъж.Дядото опитал да прокуди неканения гост, но грабителят го нападнал с дървен бастун и цепеница като го налагал безмилостно по главата и ръцете.

Обвиняемият и осъждан. Стефан А. нямал работа и доходи.

Вечерта бил в заведение в центъра на Константин, където пил водка със свой познат. Около 21 часа, двамата си тръгнали. След като се разделили обвиняемият, под въздействие на употребения алкохол решил да влезе в къщата на пострадалия, за да му вземе парите.

Много пъти ходил в тях да му извършва различни работи срещу заплащане, знаел разположението на къщата и че стареца има винаги пари в домът си, още повече, че на същата дата бил получил пенсията.

В къщата проникнал през прозорец на първия етаж. Влязъл в стаята и в която спял пострадалият. Тъй като двамата се познавали от много години Стефан А. наметнал на главата си дреха. В този момент възрастният мъж чул, че в стаята му влиза човек. Стефан А. се насочил към масата, повдигал мушамата и започнал да търси пари, като тършувал навсякъде, не говорел, а само превел знаци с пръсти, че иска и търси пари. Старецът станал от леглото и се подпрял на бастуна. В този момент Стефан А. издърпал от ръцете му бастуна и започнал да нанася удари с него по главата и ръцете на безпомощния човек. Възрастният мъж паднал на пода в стаята, но Стефан А.продължил да го удря. След това продължил да обикаля и да търси пари, като намерил и взел мъжки портфейл с пет лева, лична карта и калъф за лични документи. Раздразнен от факта, че не открил останалите пари от пенсията на излизане Стефан А. счупил крушката която светила, съборил телевизора на масата и закачалка с дрехи в коридора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право