На 15 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 15.12.2019

Да откъснем водните лилии на паметта

Приказна Коледа в Германия

Подплашен кон преобърна каруца в Благоевград, мъж е ранен

Красавица от Ямайка спечели титлата „Мис Свят“ 2019 (СНИМКИ и ВИДЕО)

МВР прави кризисни центрове по границата с Турция

Автомобил блъсна жена, пресичала неправилно в Асеновград

Чавушоглу: Турция ще отговори, ако САЩ й наложат санкции

Борис Джонсън планира промени в конституцията и в избирателното право

Убиецът на Самоковеца – свободен окончателно Ервин Веркер твърди, че българин е стрелял по контрабандния бос

Вицепрезидентът: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата

И личният живот на актьорите в „Завинаги” е като в сапунка Докато се снима поредицата, Йозджан Дениз се ожени и разведе, а Аслъ Енвер изживя бурна любов с Мурат Боз

Жена се самоуби при скок от скала, а мъж загина от взрив на газова бутилка в Благоевградско

Ако няма усложнения при лечението на блъснатото в София момиче, то ще е на крака до месец

18 селища в Пловдивска област без мобилно покритие

Цели 18 селища в Пловдивския регион имат частична или пълна липса на мобилно покритие, стана ясно по време на петъчната мобилна приемна на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) в областната управа в града под тепетата.

Сред тях има редица населени места, които са в равнинната част на областта, а слабото покритие на мобилните оператови се очерта като основния проблем по време на срещата в присъствието на председателя на КРС Веселин Божков и губернатора на Пловдив Здравко Димитров.

Експертите от КРС обещава, че ще извършат мониторинг на радиочестотния спектър за оценка на електромагнитната обстановка и ще бъдат направени измервания на територията на община Пловдив. Мобилните оператори са задължени да публикуват карти, от които да е видно какво е покритието в съответния регион, а при разминаване с измереното, те ще бъдат санкционирани, заканиха се от КРС. Членовете на комисията бяха сезирани от кметовете в Пловдивска област и за други проблеми, свързани с нелоялните практики и опити за подвеждане на клиентите от страна на мобилните оператори, с приемане на цифровото разпръскване, сключването на договори и др. В малките населени места се оказа, че има проблеми с поддръжката на сградния фонд пощенските станции, част от които са в недобро техническо състояние. На срещата стана ясно, че България е сред водещите в Европа по предоставяне на интернет услуги.

От КРС пък обявиха, че през 2016 г. в област Пловдив са подадени 25 жалби, проведени са 236 проверки и са съставени 4 акта за нарушения. Има тенденция за увеличаване на нарушенията, свързани с процедурата за преносимост на номерата, глобата за която е до 60 000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.