Плътско познание с Джилиън Андерсън

НАСА ще строи завод за ракети на Луната

Макрон пред Путин: Дълбоко вярвам, че историята и съдбата на Русия са в Европа

Матю Нимиц: Няма окончателно решение по спора за името на Македония

Кучето Ричи, което откри хероин за 12 млн. лв. Пратката пътувала от Турция за Белгия в ТИР, натоварен с чували теракол

И Зоран Заев беше при папа Франциск (ВИДЕО)

Рахой няма да свиква предсрочни парламентарни избори в Испания

Българин откупи картина за милиони и я върна у нас

25 лева за ден плаж в Гърция Копърки подбиват цените, возят без документи

Китай: От търговска война със САЩ няма да има печеливши

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 26 май 2018

Съдът остави в ареста шефа на КАТ-Благоевград, другият излезе срещу 7000 лева

Нинова в Галиче: Дайте пример на цяла България – изгонете мутрите от властта!

За втора вечер абитуриентите в Благоевград показаха стил и красота на червения килим

Певицата Емилия ранена в катастрофа Пострадал е и годеникът й Жорж Башур, а 19-годишният му син е в критично състояние

18 селища в Пловдивска област без мобилно покритие

Цели 18 селища в Пловдивския регион имат частична или пълна липса на мобилно покритие, стана ясно по време на петъчната мобилна приемна на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) в областната управа в града под тепетата.

Сред тях има редица населени места, които са в равнинната част на областта, а слабото покритие на мобилните оператови се очерта като основния проблем по време на срещата в присъствието на председателя на КРС Веселин Божков и губернатора на Пловдив Здравко Димитров.

Експертите от КРС обещава, че ще извършат мониторинг на радиочестотния спектър за оценка на електромагнитната обстановка и ще бъдат направени измервания на територията на община Пловдив. Мобилните оператори са задължени да публикуват карти, от които да е видно какво е покритието в съответния регион, а при разминаване с измереното, те ще бъдат санкционирани, заканиха се от КРС. Членовете на комисията бяха сезирани от кметовете в Пловдивска област и за други проблеми, свързани с нелоялните практики и опити за подвеждане на клиентите от страна на мобилните оператори, с приемане на цифровото разпръскване, сключването на договори и др. В малките населени места се оказа, че има проблеми с поддръжката на сградния фонд пощенските станции, част от които са в недобро техническо състояние. На срещата стана ясно, че България е сред водещите в Европа по предоставяне на интернет услуги.

От КРС пък обявиха, че през 2016 г. в област Пловдив са подадени 25 жалби, проведени са 236 проверки и са съставени 4 акта за нарушения. Има тенденция за увеличаване на нарушенията, свързани с процедурата за преносимост на номерата, глобата за която е до 60 000 лв.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.