Обсъждаха инвестиционната програма на Свищов за 16,8 млн. лв.

Работна среща между експерти, свързана с изпълнение на Инвестиционната програма на община Свищов по ОП „Региони в растеж”, се проведе в крайдунавския град.

Инвестиционната програма включва проекти за различни инфраструктурни обекти, които целят постигане на устойчиво развитие и интегрирано въздействие върху територията и населението, чрез изпълнение дейности по различни инвестиционни приоритети. Това са енергийна ефективност в административни и жилищни сгради, градска среда, социална, образователна инфраструктура и културна инфраструктура. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ, за изпълнение на инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж”, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ за Свищов е на стойност 16 818 684,82 лв. Част от тези средства ще бъдат използвани за населени места, извън град Свищов, които вече са част от интегрирания план за градско развитие на общината.

„Специалистите дискутираха практически и технически въпроси, свързани с изготвянето на документи и прилагането на нормативно установените правила, които касаят Инвестиционната програма в изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Свищов за периода 2014-2020 г. Бяха засегнати въпроси, свързани с подаването и комплектоването на проектните предложения”, информираха от кметството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини