Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Ирина Бокова с номинация за кандидат-президент от структура на БСП

Българският кандидат за поста генерален секретар на ООН Ирина Бокова бе номинирана за кандидат-президент на България от общинската организация на БСП-Пазарджик по време на изборната конференция през уикенда.

Освен нея за президент и вицепрезидент бяха посочени още десетина имена – присъстващата в залата евродепутатка Илияна Йотова, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Янков, Румен Гечев, Стефан Данаилов, Мая Манолова и Янаки Стоилов.

Част от местните социалисти поискаха отвод на номинацията на Янаки Стоилов, но бе решено всички направени предложения да бъдат изпратени до Националния съвет на БСП.

“Противно на много внушения в публичното пространство фигурите на българския президент и вицепрезидент са изключително важни в тази ситуация, в която се намира страната, Европа и света. На този пост са необходими хора, които знаят как да защитават националния интерес, а не такива, които поемат външнополитически ангажименти, останали пълна тайна за българското общество”, категорична бе Илияна Йотова. Според евродепутатката една голяма част от ангажиментите, които е поел настоящият президент Росен Плевнелиев, са именно такива и не изразяват държавни, а лични интереси.

“Имаме една много сериозно развита каналджийска мрежа в държавата, с която МВР не иска или не може да се справи и никой не знае кой влиза на българска територия. Важно е кой ще ръководи държавата именно в тези времена, трябва ни подготвен човек, професионалист, който за разлика от Бойко Борисов може да говори не само тук, но и да отстоява позиции в Европа. Затова в БСП гледаме на вота за президент като на крачка към предсрочни избори”, каза още Илияна Йотова.

Евродепутатката от левицата присъства и на изборните конференции на БСП в общините Стрелча, Велинград и Пещера, където местните социалисти номинираха за президент Корнелия Нинова, Илияна Йотова, Костадин Паскалев, Стефан Данаилов, Янаки Стоилов, Мая Манолова и Андрей Пантев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.