Цветан Цветанов за оставката на Теменужка Петкова: Ще излезем с достойнство от тази ситуация

Владислав Горанов: Теменужка Петкова не ме е информирала за решението си

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка Обясни, че познава хората в "Инерком", но не им е кума

Двама възрастни българи са заловени с девет килограма хероин в Гърция

С тематична програма и много изненади Община Благоевград посреща Баба Марта

Задържаха ученик, ограбил лекарства и пари от баба

Румен Радев: България подкрепя усилията на Сърбия за европейската интеграция

65% от ромите в гетата живеели в „конструктивно устойчиви сгради върху собствени терени“

Борисов в Брюксел: Ако гарантираме охрана на границата, споразумения със съседите и центрове за мигрантите, дискусията в ЕС ще върви по-лесно

АПИ предупреждава шофьорите да карат внимателно, от неделя се очакват снеговалежи и силен вятър

Вучич към Радев: По-добър и лоялен партньор от Сърбия трудно ще намерите

Над един килограм канабис иззеха полицаи от Севлиево Задържан е 35-годишен мъж

ГДБОП неутрализирала 109 организирани престъпни групи

Пияна шофьорка нападна катаджия при проверка Жената пътувала с малолетното си дете

24 863 са регистрираните без работа в Северозапада

Парламентът избра Карина Караиванова за председател на КФН

Народното събрание избра Карина Караиванова за председател на КФН. „За“ нейната кандидатура гласуваха 139 народни представители, „против“ – 24 „въздържали се“ – 11 , с което тя бе приета.

Номинацията на Карина Караиванова е внесена от ПГ на ГЕРБ на 20 юли.

В рамките на дебата проф. Румен Гечев от ПГ на „БСП лява България“ посочи, че управляващите са нарушили правилника и са съкратили сроковете, предаде “Фокус”. По думите му това е абсолютно недопустимо, защото НС трябва да дава пример как са спазва буквата на закона.

Председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова посочи, че няма опасност Конституционният съд да се произнесе, че правилата за избор на председател на КФН са противоконституционни. По думите й, правилникът за работата на НС е приет с решение на парламента. В рамките на дебата народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев посочи, че групата му ще подкрепи кандидатурата на Карина Караиванова. Той обясни, че продължават обаче да твърдят, че процедурата е опорочена. Емил Димитров от ПГ на ПФ обяви, че групата му ще подкрепи кандидатурата на Карина Караиванова. Според него кандидатът си заслужава.

“Няма да правя ревизия на предишното управление на КФН”. Това каза новоизбраният председател на КФН Карина Караиванова. Тя коментира, че не я притеснява конкуренцията. „Това, че съм единствен кандидат не е моя вина”, обясни тя. Караиванова подчерта, че нейн приоритет след назначаването и за председател на КФН е завършване на оценката и качеството на активите на пенсионните дружества. „В краткосрочен план това е най-важното”, подчерта още тя. Новият председател на КФН допълни, че принципите, от които ще се води в работата си са безпристрасност и прозрачност. „До септември трябва да имам екип, с които да работа”, каза още тя.

Карина Караиванова е родена на 12 юли 1975 г. Завършила е икономиката в СУ „Св. Климент Охридски“. Магистър е по финанси и банково дело, СУ “Св. Климент Охридски”. Получила е допълнителна квалификация в различни образователни институции в Ирландия, Холандия, Япония и България. От февруари 2003 г. е в дирекция „Национален фонд” на Министерството на финансите като последователно заема позициите експерт, началник на отдел и директор. От началото на 2011 е директор на дирекция „Национален фонд”. В периода декември 2012 – февруари 2013 г. е заместник-министър. Карина Караиванова е работила като счетоводител по “Проект за развитие на районите с минна и стоманодобивна промишленост” на програма ФАР към Министерство на труда и социалната политика и финансов аналитик в “Напредък Холдинг” АД. В периода август 2003 г. – август 2010 г. заема длъжността началник на отдел в дирекция „Национален фонд” в МФ и подпомага изпълнението на функциите на дирекцията като Компетентен орган по програма САПАРД и подпомага изпълнението функциите на дирекцията на Сертифициращ орган за Оперативните програми, съфинансирани от Европейски фонд за регионално развитие, с изключение на тези, съфинансирани и от Кохезионния фонд. Координира и участва в подготовката на дирекция „Национален фонд” за управление на Структурните и Кохезионния фондове на ЕС, координира процеса на подготовка за преминаване към Разширена децентрализация по програмите ФАР и ИСПА и координира изпълнението функциите на дирекцията като компетентен орган по програма САПАРД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.