Бившият белгийски крал призна, че има незаконна дъщеря

Лондон улеснява с визи експерти

ДАНС по следите на коронавируса Мерки срещу заразата, идваща от Китай

Удължиха бедственото положение в Община Перник заради водната криза

Българинът доплатил 4 млрд. за лекарства Първи сме в ЕС по разходи за медикаменти

220 милиона долара за екшън комедията „Лоши момчета завинаги” Филмът се представя над очакванията

СЗО промени оценката си за коронавируса, вече го смята за високорисков

Турски хакери в мащабна кампания от името на Анкара Властите в Кипър, Гърция, Ирак и Албания на мушка

Самоубилият се пред ДАНС отвлякъл самолет през 1981 г. Емил Крумов трябвало да дава показания за „Луков марш”

За какво може да ни наложат дисциплинарно наказание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 28 януари 2020

Борисов: Длъжни сме да не допуснем подобни трагедии като Холокоста да се случат отново

Турските домати пълни с пестициди Изследване откри 56 забранени вещества в зеленчуци

Пожарникари уловиха змия в домашно мазе в Сливен

Първа жертва на коронавирус в Пекин

Парламентът избра Карина Караиванова за председател на КФН

Народното събрание избра Карина Караиванова за председател на КФН. „За“ нейната кандидатура гласуваха 139 народни представители, „против“ – 24 „въздържали се“ – 11 , с което тя бе приета.

Номинацията на Карина Караиванова е внесена от ПГ на ГЕРБ на 20 юли.

В рамките на дебата проф. Румен Гечев от ПГ на „БСП лява България“ посочи, че управляващите са нарушили правилника и са съкратили сроковете, предаде „Фокус“. По думите му това е абсолютно недопустимо, защото НС трябва да дава пример как са спазва буквата на закона.

Председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова посочи, че няма опасност Конституционният съд да се произнесе, че правилата за избор на председател на КФН са противоконституционни. По думите й, правилникът за работата на НС е приет с решение на парламента. В рамките на дебата народният представител от ПГ на ДПС Йордан Цонев посочи, че групата му ще подкрепи кандидатурата на Карина Караиванова. Той обясни, че продължават обаче да твърдят, че процедурата е опорочена. Емил Димитров от ПГ на ПФ обяви, че групата му ще подкрепи кандидатурата на Карина Караиванова. Според него кандидатът си заслужава.

„Няма да правя ревизия на предишното управление на КФН“. Това каза новоизбраният председател на КФН Карина Караиванова. Тя коментира, че не я притеснява конкуренцията. „Това, че съм единствен кандидат не е моя вина”, обясни тя. Караиванова подчерта, че нейн приоритет след назначаването и за председател на КФН е завършване на оценката и качеството на активите на пенсионните дружества. „В краткосрочен план това е най-важното”, подчерта още тя. Новият председател на КФН допълни, че принципите, от които ще се води в работата си са безпристрасност и прозрачност. „До септември трябва да имам екип, с които да работа”, каза още тя.

Карина Караиванова е родена на 12 юли 1975 г. Завършила е икономиката в СУ „Св. Климент Охридски“. Магистър е по финанси и банково дело, СУ „Св. Климент Охридски“. Получила е допълнителна квалификация в различни образователни институции в Ирландия, Холандия, Япония и България. От февруари 2003 г. е в дирекция „Национален фонд“ на Министерството на финансите като последователно заема позициите експерт, началник на отдел и директор. От началото на 2011 е директор на дирекция „Национален фонд“. В периода декември 2012 – февруари 2013 г. е заместник-министър. Карина Караиванова е работила като счетоводител по „Проект за развитие на районите с минна и стоманодобивна промишленост“ на програма ФАР към Министерство на труда и социалната политика и финансов аналитик в „Напредък Холдинг“ АД. В периода август 2003 г. – август 2010 г. заема длъжността началник на отдел в дирекция „Национален фонд“ в МФ и подпомага изпълнението на функциите на дирекцията като Компетентен орган по програма САПАРД и подпомага изпълнението функциите на дирекцията на Сертифициращ орган за Оперативните програми, съфинансирани от Европейски фонд за регионално развитие, с изключение на тези, съфинансирани и от Кохезионния фонд. Координира и участва в подготовката на дирекция „Национален фонд“ за управление на Структурните и Кохезионния фондове на ЕС, координира процеса на подготовка за преминаване към Разширена децентрализация по програмите ФАР и ИСПА и координира изпълнението функциите на дирекцията като компетентен орган по програма САПАРД.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.