Пловдивски старейшина от РБ скочи на решение на правителството за панаира

Общинският съветник от Реформаторския блок в Пловдив Божидар Здравков скочи срещу решението на Министерския съвет да дари 49,36% държавна собственост в Международния панаир в града под тепетата на общините Варна и Пловдивq и то в съотношение 29:20%.

Според внука на един от най-прочутите кметове в историята на Пловдив и негов съименник това е "пореден нагъл опит за кражба". Затова старейшината реформатор призова колегите си в местния парламент да откажат "дарението" на правителството.

"Уважаеми общински съветници, независимо в какво вярвате - Христос, Мохамед , Буда или в нищо, не забравяйте че повече от 100 000 граждани са ви повярвали. Леви, десни, центристи, патриоти - всички те са ни изпратили тук с надеждата, че ще бъдем по-добри от предшествениците и ще се борим с всички сили за интересите на гражданите. Апелирам към съвестта ви. Обърнете се към вашите депутати, министри, хора във властта. Кажете: спрете, прекалихте! Ако спрем поредната кражба, пловдивчани ще ни благодарят и ще кажат, че не сме си губили времето и не сме трошили напразно обществени пари", пишеше в декларацията на Божидар Здравков-младши, която бе прочетена преди началото на сесията на пловдивския парламент в четвъртък.

Старейшината реформатор припомни и кои са единствените двама общински съветници, които преди години не са подкрепили с гласовете си "първата кражба на панаира" - тогавашният председател на ОбС Страшимир Дочков (СДС) и Пенка Калинкова (БСП).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини