Шофьор на лек автомобил е пострадал тежко след като е катастрофирал с два автобуса, превозващи деца край село Антон

Стоичков: В казармата исках да напусна България

Нина Добрев: Обичам те, мамо, до луната и обратно Звездата сподели множество фотографии, на които е заедно с майка си

„Росатом“ обяви, че ще участва в търга за строителството на АЕЦ „Белене“

САЩ вдигнаха митата за китайската стомана, внасяна през Виетнам

Кампания “Селфи с книгата, която чета” стартира в Търново Близо 60% от българските мъже не са прочели нито една книга през изминалата година, а при жените този процент е 42.2%

Мотофреза размаза мъж насред село

Германия бави предаването на наш наркопласьор

Задържаха двама телефонни измамници в Силистра

Николина Ангелкова: Българските услуги в СПА туризма са на много високо ниво, дестинациите са с потенциал да ги доразвият

Радев в Сочи: Поднових поканата си към президента Путин да посети България (ВИДЕО)

Форматът на Първа лига остава, полемиките за него – също

Условна присъда за търговец, крил 130 000 лв. данъци

Таско Ерменков получи Златен скункс

Патриотът Михов от ВМРО: Нека не лъжем децата, че геноцидът Баташко клане е другарско „сборичкване“ между братски народи!

Ремонтират общински плувен басейн в Търново с пари от Националния доверителен екофонд

Общинският плувен басейн в СОУ “Емилиян Станев” във Велико Търново ще бъде ремонтиран със средства от Националния доверителен екофонд. Това обяви кметът Даниел Панов след питане от общински съветници за състоянието на материалната база. Дейностите са част от проект “Внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищната и образователната инфраструктура в община Велико Търново”, който е сред одобрените за финансиране от Националния доверителен екофонд.

Сградата на басейна ще бъде топлоизолирана, ще се монтират слънчеви колектори за затопляне на водата, а с прилагането на всички мерки за енергийна ефективност средствата за отопление се очаква да намалеят повече от два пъти. Климатичната камера, която осигурява обезвлажняването и затоплянето на въздуха, също ще бъде подменена със средства от Екофонда.

С финансиране от общинския бюджет ще бъдат монтирани нови въздуховоди и ще бъде реконструирана чашата на басейна, което включва смяна на облицовката и фугиране. Работещият котел е достатъчен, за да покрие пълната топлинна мощност за работата на басейна, а до началото на отоплителния сезон ще бъде ремонтиран пусковият блок на втория котел.

Проектът “Внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищната образователна инфраструктура в Община Велико Търново” включва дейности в пет учебни заведения. Четири от тях са в старопрестолния град – СОУ “Емилиян Станев”, ОУ “П.Р.Славейков”, ОУ “Патриарх Евтимий”, както и ОУ “Неофит Рилски” в Килифарево.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.