Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Ремонтират общински плувен басейн в Търново с пари от Националния доверителен екофонд

Общинският плувен басейн в СОУ “Емилиян Станев” във Велико Търново ще бъде ремонтиран със средства от Националния доверителен екофонд. Това обяви кметът Даниел Панов след питане от общински съветници за състоянието на материалната база. Дейностите са част от проект “Внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищната и образователната инфраструктура в община Велико Търново”, който е сред одобрените за финансиране от Националния доверителен екофонд.

Сградата на басейна ще бъде топлоизолирана, ще се монтират слънчеви колектори за затопляне на водата, а с прилагането на всички мерки за енергийна ефективност средствата за отопление се очаква да намалеят повече от два пъти. Климатичната камера, която осигурява обезвлажняването и затоплянето на въздуха, също ще бъде подменена със средства от Екофонда.

С финансиране от общинския бюджет ще бъдат монтирани нови въздуховоди и ще бъде реконструирана чашата на басейна, което включва смяна на облицовката и фугиране. Работещият котел е достатъчен, за да покрие пълната топлинна мощност за работата на басейна, а до началото на отоплителния сезон ще бъде ремонтиран пусковият блок на втория котел.

Проектът “Внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищната образователна инфраструктура в Община Велико Търново” включва дейности в пет учебни заведения. Четири от тях са в старопрестолния град – СОУ “Емилиян Станев”, ОУ “П.Р.Славейков”, ОУ “Патриарх Евтимий”, както и ОУ “Неофит Рилски” в Килифарево.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.