Хеликоптерът, с който загина Кобе Брайънт, е летял твърде ниско Следователи са намерили три тела на мястото на катастрофата

Държавният глава Румен Радев с годишен отчет

106 станаха жертвите на новия коронавирус в Китай, броят на заболелите надхвърли 4000

2 000 евро помощ за всяко родено дете в Гърция, днес гласуват законопроекта

Изтребител Су-30 се разби в Алжир

Столичният общинския съвет решава за водата от София към Перник

Потвърден е първи случай на заразен с коронавирус в Германия

САЩ потвърди, че падналият в Афганистан самолет е на американските ВВС

Времето се затопля, температурите достигат 12 градуса

Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Разград“

Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 28 януари 2020

На 28 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 28.01.2020

Софийският административен съд oтмeни зaбpaнaта на Джoĸ Πoлфpиймaн дa нaпycка Бългapия

Слави Трифонов и Маги Халваджиян се уговориха да пият кафе пред Би Ти Ви

Ремонтират общински плувен басейн в Търново с пари от Националния доверителен екофонд

Общинският плувен басейн в СОУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново ще бъде ремонтиран със средства от Националния доверителен екофонд. Това обяви кметът Даниел Панов след питане от общински съветници за състоянието на материалната база. Дейностите са част от проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищната и образователната инфраструктура в община Велико Търново“, който е сред одобрените за финансиране от Националния доверителен екофонд.

Сградата на басейна ще бъде топлоизолирана, ще се монтират слънчеви колектори за затопляне на водата, а с прилагането на всички мерки за енергийна ефективност средствата за отопление се очаква да намалеят повече от два пъти. Климатичната камера, която осигурява обезвлажняването и затоплянето на въздуха, също ще бъде подменена със средства от Екофонда.

С финансиране от общинския бюджет ще бъдат монтирани нови въздуховоди и ще бъде реконструирана чашата на басейна, което включва смяна на облицовката и фугиране. Работещият котел е достатъчен, за да покрие пълната топлинна мощност за работата на басейна, а до началото на отоплителния сезон ще бъде ремонтиран пусковият блок на втория котел.

Проектът „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищната образователна инфраструктура в Община Велико Търново“ включва дейности в пет учебни заведения. Четири от тях са в старопрестолния град – СОУ „Емилиян Станев“, ОУ „П.Р.Славейков“, ОУ „Патриарх Евтимий“, както и ОУ „Неофит Рилски“ в Килифарево.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.