Бързи кредити онлайн – кога те са най-доброто решение

Всички сме чували какви ли не страхотии за тегленето на бързи кредити онлайн. Големи лихви, големи глоби, в случай на ненавременно погасяване и какво ли още не. Отвсякъде ни предупреждават да не разчитаме на тях, а да заложим при нужда на потребителски заем от банка.

Толкова ли са страшни така наречените бързи кредити и има ли ситуации, когато те се оказват единственото правилно решение?

Огромното предимство на бързи кредити онлайн е тяхното светкавично отпускане. Точно затова те се наричат и бързи. Защото наистина са такива.

Вярно е, че лихвеният процент при тях е по-висок, но, както самото име подсказва, този финансов инструмент е предвиден не за дългосрочно ползване, а за екстремни ситуации, когато се изисква спешно набавяне на неголяма сума пари.

Тези кредити са ориентирани към потребители, на които им се налага да направят спешна покупка или имат нужда от финансова подкрепа поради други непредвидени обстоятелства.

Например, когато са останали неприятно изненадани от някоя нереално висока комунална сметка, когато член от семейството се нуждае спешно от лекарства, а заплатата се очаква след седмица и други подобни ситуации.

Бързи кредити онлайн – как да използваме правилно този финансов инструмент

Този тип кредити, както вече казахме, са предвидени за извънредни ситуации. Сумите, които се отпускат не са големи, а самият факт, че парите идват до клиента светкавично и то много често без да се изисква поръчител или друга гаранция, показва, че става дума за наистина рискова инвестиция. Точно затова и при бързите кредити лихвите са по-високи.

Как да използваме правилно бързите онлайн кредити?

Бързите онлайн кредити не са подходящи за дългосрочно изплащане. В този случай високата лихва ще се отрази неблагоприятно.

Когато, например, планирате ремонт у дома и решите да се подпомогнете финансово с кредит, по-добрата опция в този случай е да потърсите подходящ потребителски кредит от банкова институция. Няма нищо спешно и екстремно в един планов ремонт. Можете да се подготвите отрано, да осигурите необходимите документи, които банката ще изиска от вас и да изплащате дългосрочно заетите средства при стандартен лихвен процент.

Когато, обаче, колата ви се развали неочаквано и в сервиза ви кажат, че трябва да заплатите сума, с която вие не разполагате в момента, а возилото ви е необходимо спешно, това е екстремна ситуация. В този случай най-правилното решение е да кандидатствате за бърз кредит, чиито средства ще получите веднага. Тогава колата ви ще бъде поправена и вие ще може да продължите нормалния си ритъм на живот.

А колкото до изплащането, бихте могли да следвате погасителния план и да внасяте договорените вноски. Имате и друга възможност, която ще ви позволи да избегнете по-високия лихвен процент и тя е да погасите цялата главница, тоест – да върнете кредита предсрочно.

Дори и да не разполагате със свободни средства за това, бихте могли да изберете рефинансиране – след като спешната нужда е вече удовлетворена, можете да кандидатствате за друг заем в банка и с получените средства да погасите бързия кредит и да продължите да изплащате потребителския, който е с по-ниска лихва и може да бъде разсрочен по-дълго във времето.

Доколко е важен лихвеният процент и как се отразява на потребителя

Високата лихвена ставка е относително понятие, което е обвързано с главницата по всеки кредит. Когато става въпрос за неголеми заеми, които ще се изплатят бързо, лихвеният процент не е от съществено значение. За да се убедите в това, просто използвате калкулатора в повечето сайтове, които предлагат бързи кредити онлайн и проучете какво точно ще надплатите във вашия конкретен случай. 

Често пъти се оказва, че разликите са нищожни, особено, когато става въпрос за малки суми и връщане в кратък срок.

Бързите онлайн кредити са създадени с цел подпомагане на потребителя. А от това дали ние самите умеем да използваме този финансов инструмент правилно или не, зависи всичко останало.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари