Бербатов: Кандидатирам се за президент на БФС

Бившият нападател на българския национален отбор Димитър Бербатов заяви по БНТ, че ще се кандидатира за президент на БФС и целта му е футболът ни да тръгне в друга посока. "Нещата ще бъдат докарани до край. Фактът, че се получи така чаканата от всички оставка, говори красноречиво", започна той.

"Разбира се, че ще се кандидатирам за президент, но битката всъщност е за българския футбол и това управление, което вече 18 години продължава да прави нещата не както трябва. Настана време разделно за всички, които обичат футбола, да им покажат, че мястото не им е тук. Последва закъснялата оставка, която е за втори път", коментира Димитър Бербатов.

"Борбата е тази да се направи така, че футболът ни да тръгне в друга посока, тъй като във всяко ново управление, когато властта те опиянява и минава много дълго време, ти забравяш да направиш правилните оценки, точните решения и се вижда на какво дередже е футболът ни в момента", коментира бившият национал.

"Следват няколко неща от тук нататък. Те са много важни и футболната общественост трябва да ги следим. Първото е да видим дали в седемдневен период Търговският регистър ще впише временно изпълняващият длъжността Михаил Касабов. Ако това не се случи, значи продължават някакви игрички, които да се кроят. Някакви тарикатлъци и шантажи, които пак си мислят да направят за Конгреса. Миналия път, когато това се случи с оставката, Борислав Михайлов беше отписан в Търговския регистър, Михаил Касабов беше вписан като негов заместник. Затова няма пречки да се случи и сега. Ако след седем дни се случи така, това е показателен знак, че пак нещо се крои", коментира още Бербатов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ