Битката Фюри - Усик пропадна

Мениджърът на боксьора Александър Усик Егис Климас обяви отмяната на битката между украинеца и британеца Тайсън Фюри. Думите му цитира в Twitter журналистът Майкъл Бенсън.

Както стана известно, двубоят, насрочен за 29 април, няма да се състои поради условията на Фюри. „Без значение колко компромиси правеше Усик, той все още имаше нови изисквания“, каза Климас. Той отбеляза, че украинският боксьор се надява да се върне на ринга за задължителна защита на титлата през лятото.

Преговорите за двубоя между Усик и Фюри се водят от есента на 2022 г. Промоутърът на украинеца Александър Красюк отбеляза, че са се забавили заради разногласия относно възнагражденията.

Фюри има 33 победи, едно равенство и нито една загуба. Той притежава шампионския пояс на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория.

Усик има 20 победи в 20 битки. Той притежава шампионските колани на Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF), Международната боксова организация (IBO) и WBA в супер тежка категория.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена