Bowmore акцентира върху важността при отлежаването на уиски с нова колекция питиета

Шотландската дестилерия за уиски Bowmore, която се гордее със своята 240-годишна история, пуска на пазара нова серия питиета, с които акцентира върху това колко важно е времето за отлежаване за направата на качествено уиски. Първите две бутилки, които ще бъдат пуснати на пазара от серията Bowmore Timeless, са със съдържание съответно на 27 и на 31 години. Всяка от сериите ще включва само 3000 бутилки.

Серията е разработена в сътрудничество с френския режисьор Томас Ванц, а кутията, в която се продават бутилките от нея е във формата на пясъчен часовник, като още едно напомняне за дългата история на дестилерията от остров Айлей, на което според собствениците й се дължи и майсторлъкът при производството на уиски.

Черпейки вдъхновение от безвремието на космоса, Ванц представя новата колекция и във филм, който демонстрира както сложността, така и артистичността на производството на уиски.

Питието в бутилките с 27-годишно съдържание са отлежали 15 години в бъчви от шери и стар бърбън, докато тези от 31-годишния са престояли 29 години в стари бъчви от бърбън, след което през следващите две години са почивали в испански бъчви от шери Матусалем.

От Bowmore отбелязват, че тайната за направа на добрите бутилки от серията е внимателният подбор на правилните бъчви в точното време. Това всъщност гарантира и максимално оптимизирания характер на уискито от серията и добрият им вкус.

Първоначалната цена на Bowmore 27 Year Old е 1525 щатски долара, а на Bowmore 31 Year Old - 2100 долара.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл