Бразилия и Аржентина няма да доиграват световната квалификация, плащат глоби в полза на СЗО

След почти година на решения и отмяната им, най-накрая срещата от южноамериканските квалификации преди Световното първенство в Катар 2022 между Бразилия и Аржентина, която беше прекратена след само пет минути игра, няма да се преиграва, обяви испанският вестник "Мундо Депортиво". 

Официалното съобщение идва, след като и ФИФА, и Бразилската футболна конфедерация (CBF), и Аржентинската футболна асоциация (AFA) се съгласиха да се анулира спора за мача. Срещата бе насрочена за 22 септември, но заради това, че няма да се проведе аржентинският отбор ще организира един или два приятелски мача, за да се подготви за световното първенство, което ще започне следващия ноември. Според TyC Sports идеята на аржентинския треньор Лионел Скалони е да насрочи два мача в Съединените щати, в Маями и Ню Йорк, между 20 и 26 септември срещу съперници от Конфедерацията на Северна Америка, Централна Америка и Карибския футбол(CONCACAF), но те няма да бъдат нито срещу Канада, нито срещу Мексико.

На 5 септември 2021 г. бразилските здравни власти нахлуха в игралното поле в 5-ата минута на мача, за да отведат четирима аржентински футболисти от Висшата лига, обвинени, че не са спазили протоколите за COVID-19 за чужденци, като пристигнали от Англия и за това, че са дали невярна информация, когато са влезли в Бразилия, пристигайки нередовно в страната.

Сега аржентинската федерация уточнява, че трите субекта са разрешили случая пред Спортния арбитражен съд (TAS) и в резултат на това трябва да платят глоба от 150 000 швейцарски франка (около 155 000 евро), от които 25% ще отидат за Световната здравна организация (СЗО) „в подкрепа на техните продължаващи усилия за борба с COVID-19“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт