COVID-19 наложи нови предпочитания на имотния пазар

Центърът на Ню Йорк остава на заден план в желанията на инвеститорите.

Домовете са най-желани

Ню Йорк отива на заден план

Продажбите на бизнес имоти в САЩ се върнаха на нивата от преди пандемията, стимулирани от исторически ниските лихви, пише “Уолстрийт джърнъл”. Но ситуацията на пазара на бизнес имоти е много по-различна, отколкото преди COVID-19. Градове като Ню Йорк и Сан Франциско вече не са предпочитани, както и имоти като конгресни хотели и офис сгради в централните градски части.

В същото време в градовете от югоизточните и югозападните щати има рекордни продажби, а инвеститорите се насочват към други типове имоти, които са се представили добре по време на пандемията. 

Сред тях са жилищни сгради, предлагащи значителни удобства, складове и офис сгради, предназначени за фармацевтичната и биотехнологичната индустрия. “Има насочване както към нови видове имоти, така и към нови пазари”, пише в доклад на консултантска компания на пазара на имоти.

Най-много средства в САЩ са насочени към къщи и многофамилни жилищни сгради, като най-търсени са апартаменти с градини извън големите градове. На пазара на имоти под наем също има голямо търсене, основно от хора, които не могат да си купят нов дом заради растящите цени.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти