COVID-19 спъва FIFA 21

Коронавирусът ще стовари своята сила и върху футболния симулатор FIFA21. Играта по традиция се очаква с огромен интерес от фенове и геймъри, но тази година те ще трябва да почакат повече от обичайното. По последни информации, новата версия на футболната видео игра ще излезе през октомври или с близо три седмици по-късно от очакваното. Причината е пандемията от COVID-19. Според авторитетния сайт “Goal.com”, разработчикът EA Sports ще пусне на пазара FIFA 21 на 9 октомври, а поръчалите я предварително ще я получат на 6-и същия месец. Преди година играта излезе на 24 септември. Очаква се демото на симулатора да бъде публикувано на отделните платформи на 18 септември.

Друга интересна подробност е, че FIFA21 ще може да се играе както на PS4, Xbox one и PC, така и на PS5 и Xbox Series X, излизащи през декември.

EA Sports планира да разкрие повече подробности около играта на специално събитие, планирано за 21 август. Тогава ще станат ясни генералните промени по геймплея, различните режими за игра и общите подобрения. Със сигурност FIFA21 ще разполага с Volta – режимът с уличен футбол, който се завърна през миналата година. Все още се пази в тайна новата лига, която ще бъде внедрена в играта. Преди 12 месеца това бе румънското първенство, но е много вероятно сега да бъде сменено с друго.

По-рано през юни от офисите на EA Sports се похвалиха с ексклузивни права за испанското и американското първенство. Тези за Ла Лига са за срок от 10 години.

Според „Sky Sports”, маркетинговият отдел на компанията е взел решение на обложката да бъде звездата на ПСЖ Килиан Мбапе. До последно е съществувала дилема дали да бъде световният шампион с Франция, или неговият съотборник Неймар. Предвид неясното бъдеще на бразилеца, който може да се завърне в „Барселона“, чийто права са собственост на конкурента Konami, от офисите на EA Sports се решили да се спрат на Мбапе.

Коментари

Задължително поле