Дамбраускас: Очаквам напълно различен мач

БУЛФОТО

Валдас Дамбраускас, наставникът на "Лудогорец", даде традиционната си пресконференция преди гостуване на ЦСКА за Купата на България. На нея литовецът призна, че очаква напълно различен двубой, спрямо отзи от февруари, спечелен с 1:0 след гола на Бернард Текпетей.

- Какъв ще е Лудогорец на „Армията“ - по предпазлив с мисъл за реванша, или смел, за да реши всичко в първия мач?
- Това, което винаги искам, е да сме по-активни. Как да атакуваме, как да се защитаваме. Трябва да намерим баланса. Мачът в сряда е първото полувреме, а второто е в Разград. Резултатът, какъвто и да е той, няма ни прати на финала. По принцип подобна пауза влияе лошо на отборите. Ние тренирахме добре, но истината е, че ни липсваха официалните мачове.

- Как ще се готвите за мача – ще гледате ЦСКА или и Царско село, където Любо Пенев работеше преди това?
- Няма смисъл да гледаме "Царско село". Това е първият мач на новия отбор с новия треньор. Всички характеристики ще са различни. Готвим се за това, което ЦСКА може да ни предостави.

- Какво е състоянието на контузените Антон Недялков, Пламен Илиев и Светослав Дяков? 
- И тримата тренират с отбора. Недялков все повече и повече е близо до възстановяване. След последната тренировка ще видим. Пламен Илиев се върна от националния тим с болки в ахилеса. Надявам се да е готов за мача. Дяков би бил на линия за гостуването в София.

- Като цяло ЦСКА играе успешно срещу "Лудогорец" на „Армията“ за Купата.
- По мое мнение не трябва да даваме на миналото да влияе по някакъв начин. Не трябва да мислим за статистиката, нито за Купата, нито за първенството. Историята е създадена, за да се променя. Няма как да се връщаме в миналото.

- Колко различен ЦСКА очаквате от онзи на Бруно Акрапович, който победихте през февруари?
- Очаквам напълно различен мач. Треньорът на ЦСКА е различен. Всички знаем какъв наставник и какъв играч беше. Знаем каква беше футболната му философия. Когато дойде треньор с идея за атакуващ футбол, винаги вдига атмосферата в отбора. Защото играчите искат да поемат тази отговорност. Трябва да сме готови да посрещнем всичко, което ни дава ЦСКА

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ