Дилема пред Стоилов преди рестарта

БУЛФОТО

Станимир Стоилов, старши треньорът на „Левски“, призна за дилема около стартовия състав в навечерието на рестарта в Първа лига. Признанието на треньор №1 на България за 2022 година дойде непосредствено след последната контрола, в която „сините“ сразиха „Септември“ (София) с 4:1.

„Имам лично затруднение в избора на стартовия състав на някои позиции, но това е добре, а и има много мачове – обясни Стоилов. - Иска ми се „Левски“ да бъде готов за рестарта на първенството, надявам се футболистите да оценят реално ситуацията, в която се намираме. Трябва да успеем да свикнем на метеорологичните условия и на тревното покритие, което създава проблеми за комбинативността. Надявам се да стартираме по най-добрия начин.“

Стоилов обаче размаха пръста на младите играчи, част от които получиха шанс за изява не само срещу „виненочервените“, но и по време на лагера в Дубай.

„От много години не се случвало да водиш толкова млади футболисти. Искам да виждам у тях амбиция, защото не мисля, че се представят на нивото, на което отговарят. Отборът ни е изключителен млад. На този етап не съм доволен от младите футболисти – очаквам много повече от тях“, завърши той. Шампионатът за „сините“ подновява с „Левски“ – „Черно море“, но заради наказание двубоят ще се играе във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ